Aktywne Wpisy

Metylo +56

źródło: temp_file3007110461458781393
Pobierz
mickpl +306
"Rynek najmu zdechł" - XD
Nie zdechł, tylko balansuje się popyt z podażą. W ostatnich 5 latach skupowano na masową skalę mieszkania "pod najem". W głównych miastach to nie raz i 70% zakupów na pierwotnym. Aby sobie to lepiej wyobrazić w Polsce w budowie jest obecnie ok. 800 tys. mieszkań. W Danii przykładowo... ok. 2 tys. XD
To już się powinno załamać w okolicach 2022 roku, zaraz po covidzie, ale wybuchła wojna i wywołała
Nie zdechł, tylko balansuje się popyt z podażą. W ostatnich 5 latach skupowano na masową skalę mieszkania "pod najem". W głównych miastach to nie raz i 70% zakupów na pierwotnym. Aby sobie to lepiej wyobrazić w Polsce w budowie jest obecnie ok. 800 tys. mieszkań. W Danii przykładowo... ok. 2 tys. XD
To już się powinno załamać w okolicach 2022 roku, zaraz po covidzie, ale wybuchła wojna i wywołała
Mirki i Mirabelki,
Ile dojeżdżacie do pracy? I ile byście byli w stanie najdalej dojeżdżać oraz przy jakim wynagrodzeniu "na rękę" byłoby to dla Was opłacalne?
Zaproponowano mi pracę 70 km od miejsca zamieszkania, prosta droga ekspresowa z miejsca A bezpośrednio do miejsca B, czas podróży mniej więcej 60 minut. Praca zajebista z bardzo dobrym wynagrodzeniem (bliżej 10k na rękę niż dalej). Zastanawia mnie kwestia kosztów dojazdu. Ciekawi mnie przede wszystkim Wasze zdanie i doświadczenie jak takie dojazdy kształtują się u Was? Zmęczenie daje w kość? Monotonia? Koszty eksploatacji samochodu stają się odczuwalne?
#pracbaza #praca #pytanie #finanse #dojazdy #podroze
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
📒 Notatka moderatora: Negocjuj możliwość pracy hybrydowej/zdalnej. Jeśli korpo: sprawdź, czy możesz się pojawiać na spotkaniach i jednocześnie jechać do biura. Wg mnie godzina/70km to trochę daleko.
🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt
Godzinę mniej niż samochodzie, godzina wiecej na życie.
Najgorzej jak rzadko bo rzadko ale się coś po drodze wykrzaczylo i zrobiło z tych 50 - 1h 20. Plus był taki że mogłem alternatywnie dojechać koleja- wiec jak np. trzeba było oddać auto do serwisu to nie było
0
0
@mirko_anonim:
Bardzo sobie cenię swój prywatny czas i nie chciałabym go przeznaczać po 2-2,5 h dziennie na siedzenie w aucie
Obecnie mam jakieś 5-7 min, w lato śmigam rowerem. Absolutnie to uwielbiam