Wpis z mikrobloga

@kutang__pan: Ej, ale to w sumie dobrze że jest taka otwarta. Ja też bym chętnie napisał w profilu że nie chce jakiejś bogobojnej co mnie będzie zmuszała do chodzenia co niedziela do kościoła albo jej rodzina będzie naciskała na ślub żeby mieć ją z głowy xD
  • Odpowiedz
a pytanie czy toleruje cudze, inne zdanie pogubiła się..

@Lemurbb: to znaczy, że nie jest mocna w odpieraniu takich sztuczek erystycznych. Nie każdy musi, ważne że ma zdrowe poglądy.
  • Odpowiedz
@Tunhan: sa poglady a nawet partie. Tylko konfederuuscy wymyslili ze wszystko co nie jest prawicowe jak skrajnie lewackie. Zreszta pis podobnie, ramie w ramie

Lewica - skrajnie lewicowa
Brak - lewica (kiedys bylo SLD)
KO, PSL - typowe centrowki
2050 - centroprawica (ta ktora wedlug mnie „normalni ludzie”
  • Odpowiedz
Konfa - skrajnie prawicowa, to sa przeciez katoliccy radykalowie lol, inaczej sie nawet nie da zakwalifikowac. Katolicki odpowiednik ekstremistow muzulmanskich.

@Bekonik: Niezłe urojenia, widać że wiedzę o polityce czerpiesz mirkosraki
  • Odpowiedz
@kutang__pan: nie używam tego szajsu, ale serio nie ma tam ludzi normalnych? Wszyscy kirwa gdzieś wyjeżdżają, na czymś z----------ą, czytają jakieś chłamy. Nie ma normalnych ludzi co robią w robocie 8h/5d wracają rzrą obiad i czilują, tylko ciągle z---------ć muszą by podbijać sobie samopoczucie?
  • Odpowiedz
xDDD no bo już poglądy bardziej skomplikowane to lewactwo XDDD

@mwmichal: stąd się bierze podatność na populizm, że ludzie potrzebują w prosty (czasami i prostacki) sposób wytłumaczyć sobie złożoną rzeczywistość. Różnicę są na poziomie struktury, a więc i funkcjonowania mózgu. Stają się w większym stopniu podatni na bodźce wywołujące strach. Nie ma w tym przypadku, że za antyimigracyjną AFD głosują ludzie z terenów, gdzie imigrantów jest najmniej, a w Polsce
  • Odpowiedz
@Bekonik: wg mnie to się mocno przesunęło od kiedy moje poglądy polityczne się kształtowały, kiedyś miler z sdl był lewicowy dziś jest nazywany prawicowcem mimo, że jego poglądy się nie zmieniły.

2050 - centroprawica (ta ktora wedlug mnie „normalni ludzie” nazywaja prawica)

Zazwyczaj to liberalne i centrolewicowe ugrupowania oraz zwolennicy globalizacji i nowoczesnych technologii postulują ograniczanie gotówki. więc ciężko mi podciągnąć ich pod
  • Odpowiedz
@szybki_zuk no właśnie niezbyt zdrowe, ja mam swoje prawicowe przekonania (bez skrajności) ale nie dyskryminuje innych i nie odrzucam za to że mają swoje, ona tak.. To nie jest normalne, to nie jest zdrowe, to nie miała być sztuczka, tylko chciałem się dowiedzieć czy ktoś mnie w przyszłości będzie traktować jak równego sobie, widocznie nie
  • Odpowiedz
@Bekonik: wszystkie socjale i państwo opiekuńcze trochę temu przeczą więc również się nie zgodzę

@Tunhan: dlatego dwuliniowy podzial jest lepszy. Pis to prawica obyczajowa i lewica, skrajna gospodarczo. Ich pomysły gospodarcze są zaledwie krok od socjalizmu w zasadzie :D
  • Odpowiedz