Wpis z mikrobloga

• 271
@Ashurbanipal nie mam pojęcia bo jak zobaczyłam ten napis na górze to poszłam w p---u xD
Ale pewnie w necie jest skład

Edit:
Sprawdziłam:
woda, skrobia modyfikowana, substancje zagęszczające (karagen, konjac, mączka chleba świętojańskiego), trehaloza, mąka ryżowa, białko ryżu, sól, aromaty, olej rzepakowy, barwnik: ekstrakt z papryki, dekstroza, zagęszczony sok z papryki, zagęszczony sok z buraka, ekstrakt z kozieradki, błonnik cytrusowy, skrobia, ocet w proszku, olej słonecznikowy, regulator kwasowości (chlorek
  • Odpowiedz
@michal_0107: Ty wiesz jak te hodowle łososia wyglądają? To jest syf nad syfy. Faszerują je takim gównem żeby w ogóle nie zdechły i szybko przybrały na wielkości

Może jeszcze dziko żyjący jest okej ale w dobie zanieczyszczeń mórz i tak nie jest idealnie. To że łosoś jest taki super to scam wszechczasow
  • Odpowiedz
jak rozumiem, wg Ciebie łosoś to syf, a mogłabyś powiedzieć czemu?

@michal_0107: Gemini prawdę ci powie :)
Wady łososia z marketu:

Łosoś hodowlany a dziki: Łosoś hodowlany może zawierać mniej kwasów omega-3 niż dziki łosoś. Dodatkowo w hodowlach mogą być stosowane antybiotyki i
  • Odpowiedz
@michal_0107 hodowlany z powodu metody hodowli. Duża liczba ryb stłoczona w małej objętości, choroby, pasożyty, antybiotyki. Walorów zdrowotnych za to żadnych, bo mimo, że to tłusta ryba to tłuszcz nie zawiera omegi 3, bo dla ryb jego źródłem jest spożywany plankton.
Lepszy jest dziki łosoś, bo ma "na sumieniu" tylko dużo skumulowanej rtęci, jak każda inna ryba będąca wysoko w łańcuchu pokarmowym. Ma za to normalnie wszystkie kwasy tłuszczowe.
Do tego
  • Odpowiedz