Wpis z mikrobloga

@Krupier: zajebista, jak wygląda twój przepis żeby rosło grube ciasto? jest jakiś inny składnik poza "mąka, woda, drożdze, olej" czy po prostu robisz pickę z podwójnej porcji ciasta i placek wałkujesz na grubo?
  • Odpowiedz
@Krupier: nduja to taka miękka wędlina do smarowania? Widzę już któryś raz że wymienia się ja w składnikach na pizzę, jak jej dodajecie? W plastrach czy jakoś rozsmarowujecie na cieście?
  • Odpowiedz
  • 1
@Sriracha @Sriracha

@Krupier: nduja to taka miękka wędlina do smarowania? Widzę już któryś raz że wymienia się ja w składnikach na pizzę, jak jej dodajecie? W plastrach czy jakoś rozsmarowujecie na cieście?


Tak, w Lidlu kupiłem.

Ciężko ją rozsmarować na serze więc daję takie kapki po prostu. Zamówiłem kiedyś z nią w jakiejś pizzerii i mi mega posmakowało.
Krupier - @Sriracha @Sriracha 
 @Krupier: nduja to taka miękka wędlina do smarowania?...

źródło: 1000034883

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 2
@biauekWladcaJajek

nie, po prostu jakbym chciał zjeść chleb z serem i dodatkami to zrobiłbym zapiekankę, czyli to co op nazywa pizzą


Każda pizza to zapiekanka, ale nie każda zapiekanka to pizza.
  • Odpowiedz
to nie jest pizza.


@lord_xenu: daj mu się nacieszyć, a nie przypieprzasz się. Prawdziwa pizza neapolitańska jest okropna, i chętniej już bym zjadł tego placka niż "prawdziwą pizzę".
  • Odpowiedz