Aktywne Wpisy

MonazoPL +113
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°
źródło: 400 zł pekao monazo
Pobierz
tesknilam_ +17
Podobają wam się takie krótkie grzywki? Mi tak i jestem ich fanką, lecz nie każdej będzie pasować. #rozowepaski #niebieskiepaski #wlosy
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz

mówi że w tamtych czasach czyli w latach 90 zarabiał 1500-2000$. A teraz najlepsze, mówi:
Łukasz ja ten dom co teraz siedzisz kupiłem za jedną wypłatę za 1500$ XD
ten dom teraz pewnie jest warty z 600-800k w centrum miasta powiatowego z ładną działką
tyle warte jest p---------e grażyn i januszy żeby kupić działke
#nieruchomosci #tir
Polacy na dostawali w Iraku, Libii, max 60usd po przyjezdzie do Polski , wymienane na dolary do Pewexu
a koles wyskakuje z 1500usd gotówką
To samo jeśli chodzi o zakup ziemie w latach 90. Za roczne minimalne zarobki można było kupić 10 arów pod miastem. Teraz za roczne zarobki minimalne to działki
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz@EtaCarinae: trochę drogo. w 94r Polonez Caro kosztował 18k PLN. Kawalerka w wojewódzkim ok. 15-20k PLN.
@lukasz-lux: Czyli kupił dom do remontu, który ktoś chciał się pozbyć, pamiętam jak pod koniec lat 90, sąsiadka postanowiła przeprowadzić się do miasta to też moim dziadkom proponowała sprzedaż domu z działką za jakieś 10 tys zł. Teraz spokojnie za to wziąłbyś 300 tys. ale dziadkowie woleli kupić cinquecento :P
Wytłumaczę to tak wtedy za Kredyt na 10k $: (1$ = 6500SZŁ) trzeba było zapłacić 65mln
Po prostu ludzie zarabiali po 200 000 SZŁ jak brali kredyty przed '89 mieli do spłaty 53mln SZŁ przyszła hiperinflacja i w '94 średnie zarobki wynosiły już 7mln na miesiąc, dlatego 1 wypłatą mogli
@lukasz-lux:
no to teraz nam napisz, co musial zrobic, zeby w PRLu miec taka prace... bo widzisz, wtedy o paszport bylo baaardzo trudno. I nie bylo opcji przekroczenia granicy "na dowod osobisty" :))