Wpis z mikrobloga

ostatnio gadałem z wujkiem co całe życie jeździł w PKS tirem, miał trasy do Iraku, Libanu - tego typu
mówi że w tamtych czasach czyli w latach 90 zarabiał 1500-2000$. A teraz najlepsze, mówi:
Łukasz ja ten dom co teraz siedzisz kupiłem za jedną wypłatę za 1500$ XD

ten dom teraz pewnie jest warty z 600-800k w centrum miasta powiatowego z ładną działką

tyle warte jest p---------e grażyn i januszy żeby kupić działke

#nieruchomosci #tir
  • 98
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@lukasz-lux na początku lat dziewięćdziesiątych za 150 $ pięcioosobowa rodziną żyła wygodnie 3-4 miesiące. Dziś moja pięcioosobowa rodzina żyje wygodnie 3-4 miesiące za 40-45k zł. Matematykę zostawiam tobie. No i zanim napiszesz, że to dalej mniej, weź pod uwagę, że 34% spadek w udzielonych kredytach r/r wynika właśnie z tego, że ceny są za wysokie.
  • Odpowiedz
@lukasz-lux mam znajomego który w latach 80 wyjechał z rodzicami lekarzami do Libii na 3 lata. Teraz jego rodzice mają w Lublinie laboratorium, klinikę plastyczną, przychodnię, kilka aptek plus kilka innych biznesów medycznych.
  • Odpowiedz
@lukasz-lux: Miałem nauczycielke z gimbazie, od fizyki. W latach 80 poleciala do stanow pracowac, nie pamietam dokladnie jakie stanowisko - pomoc domowa czy cos w tym stylu. Za kase ze stanow po roku lub dwoch wybudowala dom w polsce.

Czasem trzeba miec szczescie
  • Odpowiedz