Wpis z mikrobloga

@AntyKuc: Programista to jest jeszcze poważny zawód czy to są jakieś jaja? Przez takie posty zaraz głupio będzie się przyznać, że w ogóle ma się z tym czymś coś wspólnego.
  • Odpowiedz
  • 42
@MichalCoSieWPorySkichal @Ksiega_dusz @okrupnik

Mnie bardzo zastanawia kto ją oszukał,.albo ile pieniedzy wydała na jakieś kursy, że żyje w przekonaniu że ktoś ją zatrudni. Ok i uczy się różnych stacków, zero expa komerycyjnego w każdym czyli g---o wie.

Szkoda mi tej pani, ale z drugiej strony ogromna frustracja bije z jej posta. Nie wróżę jej sukcesu.
  • Odpowiedz
@AntyKuc: po 50-tce to nawet dobry senior ma problemy z robotą, a co dopiero kobieta, która nigdy nie pracowała w IT. Dodatkowo widzę dwie czerwone flagi: robi swoim tempem i się nie przejmuje presją oraz nie chce skakać po firmach. Po prostu szuka ciepłego k--------a na kilka lat by jakoś dociągnąć do emerytury za średnią krajową. Dodatkowo to mityczne doświadczenie życiowe starszych pań jest zazwyczaj niewiele warte. Ciekawe, kim była
  • Odpowiedz
  • 8
@Drzewozerek

@AntyKuc junior, który ma więcej lat doświadczenia życiowego niż cała reszta zespołu razem wzięta... i co niby to miałoby wnosić?

webapki do szydełkowania i różaniec w 5 linijkach
  • Odpowiedz
Przez takie posty zaraz głupio będzie się przyznać, że w ogóle ma się z tym czymś coś wspólnego.

@okrupnik: już od dawna głupio się przyznać. Kiedyś reakcją na to jak mówiłem co robię było "aha czyli jesteś informatykiem?" i mnie to w-------o, teraz ludzie mówią "aha jesteś programistą?" i jeszcze bardziej mnie to w-----a
  • Odpowiedz
@AntyKuc: 1. Zero doświadczenia komercyjnego, jedynie kurs 4-miesieczny, całe życie pracowała jako nauczycielka angielskiego w podstawówce - w czym jest lepsza od juniora po 5 latach studiów technicznych? Tym, że ma więcej doświadczenia w pracy nie związanej z programowaniem?
2. Na 99,9% chce UoP, wskakuje ochronka emerytalna i jest praktycznie nie do zwolnienia.
3. Motywacja do pracy u takich ludzi, którzy pozycjonują się nawet, że już niewiele oczekują od pracy,
  • Odpowiedz
@czlowiekbozy: te bezpieczeństwo UoP to mit, nie powielajcie go. Każdy w polsce jest do zwolnienia w tydzien bez żadnego problemu, nawet na umowie stałej. To nie zachód, daleko nam do niego.
  • Odpowiedz