Aktywne Wpisy

plyty_chodnikowe +156
Przyznaj się, bez wstydu o-------ś takiego polskiego burgera a'la budka fast food na dworcu w Kielcach czy innych Gliwicach, co? Miękka bułka z sezamem, przypieczony kotlet z psa, prażona cebulka, musztarda sarepska, kwaśne plastry ogórka, okazyjna sałata, keczupu tortex n------e tyle że wycieka wszystko bokiem...
#jedzzwykopem #gotujzwykopem #lata90
#jedzzwykopem #gotujzwykopem #lata90
źródło: IMG_0726-825x465@2x
Pobierz
Niuska +2
#jedzenie #dieta #wegetarianizm #gotujzwykopem
Nie jem mięsa, brzydzę się jajkami i ostatnio też żółtym serem, poza tym próbuje ograniczać nabiał, żeby pozbyć się trądziku.
Nie mam żadnej anoreksji, podejrzewam, że to po prostu depresja, ale jej raczej nie wyleczę do śmierci.
Jakieś serki, jogurty pitne są najbardziej przystępną formą i nie stają mi w gardle, nie brzydzą mnie ani smakiem, ani pochodzeniem, ale musiałabym chyba zjeść
Nie jem mięsa, brzydzę się jajkami i ostatnio też żółtym serem, poza tym próbuje ograniczać nabiał, żeby pozbyć się trądziku.
Nie mam żadnej anoreksji, podejrzewam, że to po prostu depresja, ale jej raczej nie wyleczę do śmierci.
Jakieś serki, jogurty pitne są najbardziej przystępną formą i nie stają mi w gardle, nie brzydzą mnie ani smakiem, ani pochodzeniem, ale musiałabym chyba zjeść

Podsumowanie sytuacji z IT:
2020 rok
- typowy senior programista 8 lat expa ma 20k netto b2b
- praca w pełni zdalna
- wynajem kawalerki: do 2000zł, mieskanie do 2500zł
- rata za 50m2: do 2000zł
- minimalna: 2500zł netto
- średnia krajowa: 4000zł netto
- inne zawody (trener, fizjo, psycholog, korepetytor, audyt, kontroller finansowy, barber, kosmetyczka, hydraulik, stolarz, glazura) - mają ledwo 8-10k netto
2025 rok
- typowy senior programista 8 lat expa dalej ma 20k netto b2b!!! (W 2022 w peaku miał te 30k netto b2b ale to trwało max rok i bańka padła, tych ludzi p------------i bo się budżet nie spinał)
- obniżka hybrydowa (praca z biura = podwyższenie kosztów życia przez podróże do biura)
- obniżka inflacyjna = skumulowana inflacja ponad 50%
- wynajem kawalerki: do 3000zł, mieszkanie do 4000zł
- rata za 50m2: 4000-5000zł xDD
- minimalna: 3300zł netto
- średnia krajowa: 6300zł netto
- inne zawody: (trener, fizjo, psycholog, korepetytor, audyt, kontroller finansowy, barber, kosmetyczka, hydraulik, stolarz, glazura) - mają bez problemu 20k netto
Wnioski:
- średnia dla seniora powinna wynosić 30k netto b2b by zniwelować 50% inflację
- średnia dla seniora powinna wynosić 35k netto b2b by zniwelować koszty dojazdu 3-5 dni w tyg do biura
- średnia dla seniora powinna wynosić 40k netto b2b by zniwelować inflację, dojazdy do biura plus by zarobki poszły w górę tak jak w dosłownie każdym innym zawodzie
a weź kurrwa
co ja mam powiedzieć na UOP
UoP = wygranie życia
B2B = niewolnictwo, przegryw
źródło: image
Pobierzźródło: images
Pobierz@stary_grat: każdy kto sobie takie wezmie w leasing? xd
@ZielonyRozpustnik: że nie musisz zarabiać 30k na takie audi xd