Aktywne Wpisy

Joanna Wietrzyk, australijska zawodniczka HYROX i rekordzistka świata, podczas zawodów Women’s Pro w Pekinie 12 września 2026 roku doznała nietrzymania stolca w trakcie wyścigu. Mimo tego dokończyła konkurencję i wygrała czasem 1:01:23.
Zdjęcia i nagrania z trasy pokazywały zanieczyszczenie na jej nogach podczas stacji takich jak burpee broad jumps, wiosłowanie czy sled push. Organizatorzy nie przerwali biegu od razu; później przyznali, że protokoły były niejasne i że powinni byli zareagować szybciej. Trasę
Zdjęcia i nagrania z trasy pokazywały zanieczyszczenie na jej nogach podczas stacji takich jak burpee broad jumps, wiosłowanie czy sled push. Organizatorzy nie przerwali biegu od razu; później przyznali, że protokoły były niejasne i że powinni byli zareagować szybciej. Trasę
źródło: HSM1e6UWkAAjzvf
Pobierz
Mehhhhhhh +118
Zawsze w randomowych momentach mojego życia przypomina mi się Rutkowski patrol jak przyjechali Hummerami wystrojeni niewiadomo jak po Marcinkiewicza i czekali na niego przed mieszkaniem. A jak Marcinkiewicz przyjechał to powiedział “dzień dobry” wszedł do mieszkania jak nigdy nic i zamknął im drzwi przed nosem XDDD

W ciągu ostatniej doby miały miejsce 4 wypadki śmiertelne w których zginęły 4 osoby.
100 wypadków drogowych ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
107 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacji.
11 osób zmarło w ciągu 30 dni od zdarzenia drogowego w którym uczestniczyło.
Czyli w trakcie wakacji w 111 wypadkach zginęło w sumie 118 osób.
W poprzednich latach statystyki po 24. dniu wakacji wyglądały następująco:
Rok temu (wakacje 2025):
4 wypadki / 4 ofiary śmiertelne w ciągu ostatniej doby - Link do wpisu.
119 wypadków drogowych ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji
122 ofiary śmiertelne w wypadkach drogowych od początku wakacji
2 lata temu (wakacje 2024):
5 wypadków / 5 ofiar śmiertelnych w ciągu ostatniej doby - Link do wpisu.
145 wypadków drogowych ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji
152 ofiary śmiertelne w wypadkach drogowych od początku wakacji
Ponadto z wczoraj:
320 zatrzymanych kierujących po spożyciu alkoholu - w ciągu ostatniej doby, co daje
7.108 zatrzymanych kierujących po spożyciu alkoholu - od początku wakacji
65 wypadków drogowych w ciągu ostatniej doby, co daje
1.673 wypadki drogowe od początku wakacji
85 rannych w wypadkach w ciągu ostatniej doby, co daje
1.943 rannych w wypadkach od początku wakacji
Utonięcia:
0 utonięć w ciągu ostatniej doby
50 utonięć od początku wakacji
UWAŻAJCIE NA SIEBIE!
i na debili na drodze
źródło mapy
interaktywna mapa
DLACZEGO MAPA PODZIELONA JEST W TEN SPOSÓB
źródło dodatkowych statystyk
źródło statystyk o utonięciach
-------
Jeżeli podoba Ci się to co robię, to możesz postawić mi wirtualną kawę.
buycoffee.to/salido Dziękuję!
#smiertelnewypadki
źródło: 1-479086-15
Pobierz1. Warmińsko-mazurskie. Wypadek na S7 koło Pasłęka. Tutaj link. Ze wstępnych ustaleń policji wynika, że 31-letni kierujący motocyklem stracił panowanie nad pojazdem i przewrócił się na łuku drogi. W wyniku wypadku śmierć na miejscu poniosła 35-letnia pasażerka motocykla. Kierujący został przetransportowany karetką do szpitala.
2. Śląskie. Wypadek na ul. Lipowskiej w Lipowej koło Żywca. Kierujący motocyklem marki Honda, 46-letni mieszkaniec powiatu żywieckiego, z nieustalonych dotychczas przyczyn, na
źródło: Policja Żywiec 20072026
PobierzWypadki - łącznie 100 po 24. dniu wakacji
• W. mazowieckie 20
• W. wielkopolskie 13
https://www.rmf24.pl/regiony/news-nie-zyje-16-latek-smiertelny-wypadek-w-kujawsko-pomorskiem,nIdn,1010534
jeb xD że ludzie z własnej nieprzymuszonej woli wsiadają na te gowna na dwóch kółkach
Najgorsze jest to, że ludziom chyba zaczęły już się nudzić suvy i coraz częściej kupują te wielkie pick-upy RAM itp. Nie wiem jak w innych rejonach Polski, ale w okolicach Szczecina zaczyna się ich może nie zatrzęsienie jeszcze, ale wyraźnie zwiększona ilość.
I te kobyly kupują
Ani to wygodne ani... Nic?
Jak ktoś nie korzysta z paki to absolutnie nie wiem po co to kupować xD. A to widać bo nawet śladu zużycia na nich nie ma.
Ja u siebie