Wpis z mikrobloga

Ciekawe ilu jest ludzi takich jak ja, którzy pierwszy raz w życiu nie pójdą na wybory. PiSu nienawidzę, ale Tusk graniem w ch*ja z rynkiem #nieruchomosci zniechęcił mnie wystarczająco abym zawitał jedynie na pierwszą turę. Jak wygra Rafał to na 100% wprowadzą dopłaty dla deweloperów, a ja nie chce się wkurzać, że za tym głosowałem.

#nieruchomosci #polityka
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Gours jeśli dla Ciebie jest to tylko i wyłącznie kwestia kredytu, to okej. Ja liczyłem, że nowa władza będzie grała w imię interesów narodu, a nie lobbujących milionerów.
  • Odpowiedz
Jak wygra Rafał to na 100% wprowadzą dopłaty dla deweloperów

@Makowiecky: Jak wygra ktokolwiek to i tak wprowadzą te dopłaty.
Przeciez dzieci developerów wyją z głodu - bez dopłat nie przeżyją kolejnej zimy. Developerzy to nie zwolennicy jednej partii - są w każdej, czasem nawet we wszystkich jednocześnie ( ͡° ͜ʖ ͡°) Gdzie "darmowy" pieniadz z podatków tam też i chętny kapitalista do przytulenia go w
  • Odpowiedz
@Makowiecky: Kredyt, sredyt, aktualnie nie ma poparcia dla podnoszenia cen mieszkań. Jakby podnieść ceny jeszcze bardziej to by im słupki poparcia poleciały. Do tego PL2050 jest przeciw więc nie wprowadzą bk0%. Będzie debata i pewnie to pytanie padnie (czy popierasz kredyt0%/budowanie mieszkań na wynajem/etc.) wtedy zobaczymy krecenie.
  • Odpowiedz
Ciekawe ilu jest ludzi takich jak ja, którzy pierwszy raz w życiu nie pójdą na wybory

@Makowiecky: pewnie nie wielu. Na wybory i tak warto iść, nawet oddając głos na kogoś 3ciego czy 4tego z kolejki
  • Odpowiedz
@Makowiecky nam dylemat... iść i zagłosować, na hołownię, czy odpuścić... on ma pod pewnymi względami zryty beret, ale nie mam alternatywnego kandydata. Poza tym mój kolega się z nim przyjaźni i go bardzo chwili... jeszcze nie zdecydowałem, ale jeżeli odpuszczę eybiry, to będzie moja pierwsza absencja os 18 lat, czyli tak naprawdę od zawsze ()
  • Odpowiedz
@Makowiecky: co wybory słyszę takich geniuszow, nic sie k---a nie uczycie

A potem chlip chlip, glosowalem na pis/zaglosowalem na kukiza/nie glosowalem bo bylem mlody xD
  • Odpowiedz
PiSu nienawidzę, ale Tusk graniem w ch*ja z rynkiem

@Makowiecky: no jak Nawrocki zostanie prezydentem to będziesz mógł dalej nienawidzić PiSu, Tusk dalej będzie jeb*ł rynek nieruchomości, a Nawrocki mu podpisze bk0, bo w PiS też silni lobbyści.
W wyborach prezydenckich i tak wygra opcja proBK0 więc warto zwrócić uwagę na inne cechy kandydatów.
  • Odpowiedz