Aktywne Wpisy

MonazoPL +143
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
Przy okazji chcemy Wam przedstawić kozacką ofertę banku Citi Handlowy – za wyrobienie karty kredytowej, która może być całkowicie darmowa, możesz zgarnąć smartfon Motorola
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
Przy okazji chcemy Wam przedstawić kozacką ofertę banku Citi Handlowy – za wyrobienie karty kredytowej, która może być całkowicie darmowa, możesz zgarnąć smartfon Motorola
źródło: motorola edge 50 fusion monazo
Pobierz
Mega_Smieszek +338

Produkt to lampa z inteligentną żarówką i autorską aplikacją mobilną, która posiada funkcje budzenia świetlnego (jak budzik świetlny), funkcję budzenia dźwiękowego (narastający alarm dobiegający z telefonu) oraz jak to inteligentna lampa - można sterować jej kolorem, barwą, jasnością, włączać i wyłączać z poziomu aplikacji itp. (co jest dobre na noc, gdyż ciepła/czerwona barwa emituje śladowe/zerowe ilości światła niebieskiego, które jak już pewnie każdy dobrze wie, zaburza wytwarzanie melatoniny i zaburza zasypianie). Jeśli chodzi o budzik świetlny to jak ktoś siedzi w temacie produktów do snu to na pewno kojarzy, trendy produkt, badania popierające lepsze wybudzenie, złagodzenie objawów SAD etc. etc. Więc upraszczając, produkt 2 w 1.
Praca nad aplikacją i firmą idzie bardzo intensywnie od tego czasu, odsyłam linka do google forms niżej, bo chcemy lepiej poznać oczekiwania ludzi, szczególnie że jest masa pomysłów co do samego produktu/aplikacji, a czas i finanse ograniczone. Akurat dzisiaj natknąłem się na post na #smarthome którzy pytali czy jest dostępny jakiś sensowny budzik świetlny na rynku, więc timing idealny ( ͡° ͜ʖ ͡°) Z góry dziękuję za odpowiedź.
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeT8GiNGEvxOLS3mf4PTH9YaRiRjG_sw4riVHoNQ0VlVsjVbQ/viewform
#sen #bezsennosc #zdrowie #biohacking #mikrokoksy #mirkokoksy #psychologia #wellness #lampa #budzik #budzikswietlny
Opcją alternatywną jest jeszcze integracja z już posiadanym systemem, koniecznie bez posrednictwa zewnętrznego serwera "w Chinach". Jeżeli tworzysz urządzenie nie wspólpracujące z niczym to każdy je odradzi. Jeżeli będzie współpracować to wracamy do kwestii co właściwie daje nowego.
@adamszu: napisz gdzie tu cokolwiek nowatorskiego, bo zwykła "smart" żarówka led ma podobne funkcjonalności. A właściwie chyba większość popularnych aplikacji.
Np jeśli można ją obsługiwać przez tuya, to można sobie tworzyć sceny, profile świetlne, odpalać timer, włączanie/wyłączanie o określonej poorze ze zdefiniowanymi scenami (czyli ten Twój budzik) i inne cuda.
A na Ali
Alternatywa wygląda tak:
Zakładam, że:
Lampa jest dostępna w HA jako light.sypialnia (może być Tuya, Zigbee, Wi-Fi itp.).
Dźwięk odtwarzasz na mediaplayer.sypialnia (np. Google Home, Alexa, inny głośnik w
@adamszu: To 21 wiek, nikt o to nie dba xD Lokalne API jest mi potrzebne po to aby kolejna apka nie była niezbędna tylko żeby dało się tym światełkiem sterować przez n.p. #homeassistant. Nowy produkt z nową apką to ryzyko że za rok się zwiniesz i zostanę z elektrośmieciem.
@adamszu: co to za popelina? Jakie sporo funkcji? Jeśli wszystko rozbija się o żonglerkę światłem, to nie ma chyba nic co by nie zostało wymyślone, nie mówiąc o tej dużej ilości funkcji, które ma posiadać Twoja apka, a których nie ma soft do oganiania oświetlenia. A te chińskie budziki, o których pisałem, bywają mocno
My tu patrzymy na to z punktu widzenia nerdów więc może jesteśmy niereprezentatywni ale jak wyżej wspomniano, jak chcesz konkurować z rzeczami skomplikowanymi to zrób rzecz prostą a nie kolejny
Zawolaj jak bedziesz mial update o tym produkcie, jestem zainteresowany, na razie uzywam jakiejs smart zarowki ale aplikacja to straszny szajs.