Wpis z mikrobloga

@ipkis123 jezeli ktos chce i ma mozliwosc pracowac B2B to niech to robi. Jezeli ktos chce i ma mozliwosc pracowac UoP to tez niech to robi. Po kiego grzyba sklocac ludzi miedzy soba. Takie wasnie sa na reke rzadzacym, bo uniemozliwiaja zjednoczeniu sie zwyklych ludzi przeciw opresyjnemu panstwu i skorumpowanym urzednikom. Kiedy wreszcie polacy zrozumieja, ze ich prawdziwym i bezwzglednym wrogiem jest panstwo. A nie ktos na innej formie zatrudnienia, mieszkajacy
  • Odpowiedz
@elofrytki: @e-stark Zrozumcie jedną rzecz, firmami rządzą księgowi, ogólnie finanse. Jest to najbardziej widoczne jak firma posiada zatrudnionych na Uop i B2B. Firma wpada w tarapaty finansowe, idzie polecenie z góry, nie przedłużamy kontraktów B2B, koniec z nimi. Nie ma żadnej afery, żadnych masowych zwolnień, po prostu firma zakończyła współpracę z innymi firmami. Zrozumcie, że w firmach gdzie jest Uop i b2b. Tych na B2B traktują jak skalowaną chmurę.
  • Odpowiedz
@Drzewozerek jeśli firma napisze ci że likwidują twój etat a za miesiąc wrzucą ogłoszenie, że szukają kogoś na takie samo stanowisko to pewnie byś coś ugrał po wielu latach walki w sądzie pracy. No ale właśnie - te same stanowisko. Bo jak twoje nazywało się przykładowo „starszy rozganiacz smrodu” a nowe będzie nazwane „starszy rozganiający” to z tego co kojarzę musiałbyś się mocno napocić przed sądem żeby udowodnić, że zwolniono Cię
  • Odpowiedz
@vZGLSjkzfn: co? Przecież zwolnienie pracownika w Polsce to jest tydzień papierkowej roboty. Niezle kopium wdychacie jeśli myslicie, że w Polsce UOP to jakieś zabezpieczenie xd W Polsce jedynym obowiązkiem pracodawcy jest opłacanie za was zusu, nic więcej. Dużo nam brakuje do zachodnich standardów
  • Odpowiedz
@BlackpillMonster: ja tak się trochę obawiałem tego b2b przez może pierwszy rok - teraz mogą mnie w---------ć nawet jutro i nadal będę zadowolony, bo co oszczędziłem na podatkach to moje
  • Odpowiedz
w przypadku kontraktorów blokujesz im dostępy np. do repo i taki pracownik nie wytwarzający kodu nie ma za co wystawić faktury, a więc i nie trzeba już mu płacić

@Drzewozerek: masz w umowie, że świadczysz usługi średnio 40h tygodniowo i masz miesięczne wypowiedzenie umowy - wystawiasz więc fakturę na te "średnie" godziny i dostajesz hajs, albo mówisz im, że widzicie się w sądzie, jeśli marudzą i nadal dostajesz hajs
  • Odpowiedz