Wpis z mikrobloga

Tak właściwie to jakie są takie konkretne i realne oczekiwania tej grupy antypsiarzy tutejszej? Jakbyście wysłali swojego wysłannika do premiera, to czego by od niego chciał?

#psiarze
  • 73
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@solejukowski: Realna odpowiedzialność również karna za wyczyny pupila. Ubezpieczenie oc dla psa. Zakaz posiadania psów groźnych ras przez osoby bez przygotowania. Chyba tyle, choć sam sie mocno na tagu nie udzielam.
  • Odpowiedz
Żaden postulat nie jest realny w tym kraju, psy będą dalej zabijać i okaleczać a degeneraci śmiać się z tego na wykopie.

@EditorTM: aka "potrafię tylko pluć jadem i nawet nie zastanawiałem się o co mi tak naprawdę chodzi"
  • Odpowiedz
@EditorTM: no i odpadles, jak tylko trzeba bylo cos merytorycznie udzwignac. Na tagu #wojna to bylo super widoczne, ze poza zmyslonymi historyjkami- nie masz nic do powiedzenia. Czas wrocic do szczekania.
Biedny mitoman :*
  • Odpowiedz
Czyli zalezy Ci na antagonizacji spoleczenstwa, a nie rozwiazywaniu realnych problemow.

Zero zdziwienia¯\(ツ)/¯

@Casuel: Prorosyjski pachoł jest aktywny tam, gdzie można szerzyć polaryzację w polskim społeczeństwie.
Zero zdziwienia (ʘʘ)
  • Odpowiedz
@Casuel: Dobrze, już ci piszę jakie postulaty mógłbym podac gdybym żył w normalnym społeczeństwie, a nie dysfunkcyjnym, nieradzącym sobie z pokoleniowymi traumami i traktującymi psy jako substytut człowieka.
1. Obowiazkowe OC dla posiadaczy psa
2. Wielokrotne podniesienie kar za pogryzienie przez psa - zarówno finansowych jak i w postaci więzienia. Na początek nawet same kary finansowe - na kierowców zadziałało i z 3 tys. ofiar wypadków rocznie zrobiło się 2
  • Odpowiedz
@Casuel: Wstydzisz się naśmiewać ze śmierci człowieka ze swojego głównego konta, że założyłes multikonto? Raz załatwiłem bana gościowi który naśmiewał się z niepełnosprawnego dziecka, dostałem odrzucenie bo nie pasowało do żadnego punktu regulaminu ale po wysłaniu maila z dokładnym opisem moderacja decyzję zmieniła. Tak samo powinno być w twoim przypadku.
  • Odpowiedz
@Casuel: A co więcej można zrobić w kraju w którym psy mają największe prawa? Już wielu ludziom w swoim otoczeniu uświadomiłem że nie jest w porządku to że nie mogą normalnie zjeść obiadu, bo ktoś musi wziąć do restauracji psa który ujada non-stop albo że ich dziecko nie może się spokojnie bawić na placu zabaw bo psiarze wyprowadzają tam swoje pieski. Wczoraj jeden znajomy kupił sobie gaz, a rok temu
  • Odpowiedz
@solejukowski: Właściwie to mam jeden postulat, który akurat może być realny do spełnienia i warto się tym zająć - żeby kara za zabicie psa w obronie własnej była niższa niż kara dla właściciela, którego pies zagryzł człowieka.
  • Odpowiedz