Wpis z mikrobloga

@nad__czlowiek: ale to o seniorze java z k8s i terraformem to sobie już sam dopowiedziałeś, przecież raporty dokładnie pokazują że najwięcej CV przychodzi na stanowiska juniorskie, szczególnie we frontendzie gdzie r/r kolejny raz był spadek liczby ofert o 30%

na seniorskie to myślę przychodzi po 20-30 CV
  • Odpowiedz
@nad__czlowiek: tylko z tych 200 na seniora, 100 w ogóle nie ma nic wspólnego z IT, 50 się nadaje na juniora co najwyżej, a 30 to hindusi więc zostaje z 20 CV które w ogóle można brać pod uwagę
  • Odpowiedz
@nad__czlowiek: Pisałem w innym wątku - znajomy senior złapał pracę dopiero po wysłaniu 400+ CV, w niektórych dużych softach było po 6 etapów xDDDD Co zajęło dwa miesiące xDDDD A na koniec mówili mu, że "firma jednak czasowo zawiesiła rekrutację na to stanowisko" i dosłownie taka sama gadka nie zdarzyła się raz, tylko kilka razy.

Aha, sami szybko rzucili stawkę, ale tuż przed zatrudnieniem zaczęli negocjacje i zbili ryczałt o
  • Odpowiedz
@nad__czlowiek: oni mają schizofrenię. upada, zaraz upadnie, powrót eldorado w tym samym czasie xD

Te 37% mniej ogłoszeń to po prostu zostały odstrzeleni pośrednicy od pośredników. Wystarczy, że odstrzelą 1 z 3, który tylko wystawia ofertę i jest spadek. Nawet mi ich nie, żal bo to zwykłe pijawy xD
  • Odpowiedz
@Ksiega_dusz: u mnie mimo tego ze nikogo nie szukamy to ponad 600 os wysłało cv na react mid w 2023. Ani jednego hindusa czy coś bo nie było tego ogłoszeni na linkedin. Takie gadanie ze "może 20" się nadaje to jest kłamstwo, bo teraz konkuruje ze sobą pewnie 60-70 osób
  • Odpowiedz