Wpis z mikrobloga

@facebookzprzygody: Wyparcie. U ciebie. Na facebooku na grupach o tym, że nie można znaleźć pracy w IT jest tysiące postów i komentarzy. Wejdź sobie też na reddit r/csMajors, tam dopiero zobaczysz jaki kryzys jest na rynku pracy IT.
  • Odpowiedz
@facebookzprzygody: niby sytuacja jest tragiczna, ale od dwóch miesięcy próbujemy znaleźć w miarę ogarniętego juniora do zespołu i no tak średnio idzie. Jeden koleś był w miarę sensowny, odezwaliśmy się do niego po tygodniu od rozmowy to już miał pracę i podobno za większą kasę
  • Odpowiedz
Na facebooku na grupach o tym, że nie można znaleźć pracy w IT jest tysiące postów i komentarzy

@straggler2: O jasna cholera, widzę że najcięższe działa argumentacyjne wytoczone ( ͡° ͜ʖ ͡°) Na fejsbuku to 90% narodu popiera pana doktora prezydenta Nawrockiego ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Wejdź sobie też na reddit r/csMajors, tam dopiero zobaczysz jaki kryzys jest na rynku pracy IT
  • Odpowiedz
@facebookzprzygody: sytuacja w IT i tak jest dużo lepsza niż w praktycznie każdej innej branży xD po prostu w czasie covida doszło do anomali gdzie brali każdego do klepania kodu za 15k, a 90% z nich się do tego nie nadawali. Aktualnie jak doszło do dostosowania rynku do realiów to te osoby nie są w stanie sobie poradzić bo po prostu się nie nadają, są za słabe. Sam 5 lat
  • Odpowiedz
@facebookzprzygody: ja poblokowalem bo zrobiło się to nudne. Moja teoria to że to multikonta jakiegoś przegrywa który:
Robi w kołchozie a zawsze chciał być programistą lub
Jest SM/PO którym wszyscy programiści gardzą I olewają go więc na wykopie odreagowuje albo
Pracował gdzieś w gównianym software house, niczego nie umie więc poszedł do roboty na kuriera bo IT dla niego to za wysokie progi już.

Tak czy inaczej zwykłe przegrywy
  • Odpowiedz
@Ksiega_dusz: nie no, jak w wyborczej tak piszą to musi być prawda xDDD Jednego tygodnia jest u nich eldorado, drugiego nie ma, bo się klika, a ty to łykasz xD

@facebookzprzygody: mnie śmieszy to nakręcanie na wyścig szczurów, że jak nie siedzisz w weekendy to cię wywalą z rynku xD
  • Odpowiedz
@chuy prawda, pamiętam, jak na początku trochę musiałem się natrudzić aby znaleźć pracę w IT bo pracodawcy byli mega wybredni wobec studenciaków, aż tu nagle po paru latach zaniżyli kompletnie jakiekolwiek oczekiwania i brali dosłownie każdego (co poniekąd trochę mnie bolało bo potem widziałem z kim przychodziło mi pracować). Myślę, że aktualna sytuacja ma też swoje plusy, może w końcu ludzie co wbili do branży na fali masowych zatrudnień, którzy nie
  • Odpowiedz