Wpis z mikrobloga

#programista15k
co sie ostatnio odwala na tym tagu? Nie da sie znalezc zadnego wpisu bez dwudziestu ziomkow z OpenToWork nakladka na avatarze ktorzy piszą jak ciężko jest w IT xD
Czy wy powaznie zebraliscie grupe ludzi ktorzy mysla ze zmienia rynek IT bo na wykopie zaczna pisac jak ciezko maja programisci??? Chlopy mysla ze sie ktos tutaj opinia sugeruje trolli xD

Blagam tagujcie chocisz te swoje wysrywy np #kryzysit bo dodam na czarno i bedzie spokoj a tak musze dziennie 20 slabych memow ogladac o tym jak:
- b2b ma ciezko
- kredyt pod korek
- z-----------e w scrumie (ta fraza tak czesto sie pojawia ze nie wiem czy to nie jakies boty piszą)
- hr po nic nie robia i wyzyskuja programostow (to sie przekwalfikujcie, skoro hr nic nie robi to zajmie wam to 5 minut)
- lekarze rolnicy kierowcy koparek nauczyciele (!) Maja łatwiej nic nie robią i biorą kase (to tak głupie ze szkoda komentować)

Ja rozumiem że jest zastój w IT (chociaż dalej to nie jest sztuka znaleźć robote) ale to juz jest grubsza akcja ze wykopki na discordzie się dogadały ze poprawia swoją sytuację poprzez postowanie c-------h memow na forum dla przegrywow xD
Przyjmuje zakłady czy ten BlackPullMonster (sorry jak pomylilem nick) zara wstawi płaczącą emotke o wyparciu, wtedy cykl sie dopelni
  • 29
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@facebookzprzygody: Wyparcie. U ciebie. Na facebooku na grupach o tym, że nie można znaleźć pracy w IT jest tysiące postów i komentarzy. Wejdź sobie też na reddit r/csMajors, tam dopiero zobaczysz jaki kryzys jest na rynku pracy IT.
  • Odpowiedz
@facebookzprzygody: niby sytuacja jest tragiczna, ale od dwóch miesięcy próbujemy znaleźć w miarę ogarniętego juniora do zespołu i no tak średnio idzie. Jeden koleś był w miarę sensowny, odezwaliśmy się do niego po tygodniu od rozmowy to już miał pracę i podobno za większą kasę
  • Odpowiedz
Na facebooku na grupach o tym, że nie można znaleźć pracy w IT jest tysiące postów i komentarzy

@straggler2: O jasna cholera, widzę że najcięższe działa argumentacyjne wytoczone ( ͡° ͜ʖ ͡°) Na fejsbuku to 90% narodu popiera pana doktora prezydenta Nawrockiego ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Wejdź sobie też na reddit r/csMajors, tam dopiero zobaczysz jaki kryzys jest na rynku pracy IT
  • Odpowiedz
@facebookzprzygody: sytuacja w IT i tak jest dużo lepsza niż w praktycznie każdej innej branży xD po prostu w czasie covida doszło do anomali gdzie brali każdego do klepania kodu za 15k, a 90% z nich się do tego nie nadawali. Aktualnie jak doszło do dostosowania rynku do realiów to te osoby nie są w stanie sobie poradzić bo po prostu się nie nadają, są za słabe. Sam 5 lat
  • Odpowiedz
@facebookzprzygody: ja poblokowalem bo zrobiło się to nudne. Moja teoria to że to multikonta jakiegoś przegrywa który:
Robi w kołchozie a zawsze chciał być programistą lub
Jest SM/PO którym wszyscy programiści gardzą I olewają go więc na wykopie odreagowuje albo
Pracował gdzieś w gównianym software house, niczego nie umie więc poszedł do roboty na kuriera bo IT dla niego to za wysokie progi już.

Tak czy inaczej zwykłe przegrywy
  • Odpowiedz
@Ksiega_dusz: nie no, jak w wyborczej tak piszą to musi być prawda xDDD Jednego tygodnia jest u nich eldorado, drugiego nie ma, bo się klika, a ty to łykasz xD

@facebookzprzygody: mnie śmieszy to nakręcanie na wyścig szczurów, że jak nie siedzisz w weekendy to cię wywalą z rynku xD
  • Odpowiedz
@chuy prawda, pamiętam, jak na początku trochę musiałem się natrudzić aby znaleźć pracę w IT bo pracodawcy byli mega wybredni wobec studenciaków, aż tu nagle po paru latach zaniżyli kompletnie jakiekolwiek oczekiwania i brali dosłownie każdego (co poniekąd trochę mnie bolało bo potem widziałem z kim przychodziło mi pracować). Myślę, że aktualna sytuacja ma też swoje plusy, może w końcu ludzie co wbili do branży na fali masowych zatrudnień, którzy nie
  • Odpowiedz