@HardWax to fakt, czytałam sporo recenzji na filmwebie, że serial poszedł w nudną stronę, ale ja mam wręcz przeciwne odczucia. Te polityczne zagrywki, intrygi i postać Bernarda to coś pięknego. Polecam każdemu :)
@eleganckichlopak: póki co nic nie powiedzieli tak na prawdę, plot twist i finalne wyjaśnienie jest dopiero w 3 tomie książki.
@HardWax - ja po pierwszym sezonie byłem zachwycony, teraz mam mocno mieszane uczucia. I bazuje na moich odczuciach względem książki. Za bardzo odeszli od materiału źródłowego, chociaż obiecywali że to właśnie drugi sezon będzie wierny książce. No i teoretycznie chcą zakończyć drugi sezon tam gdzie kończy się pierwszy tom, nie
@deziom: jeden z najnudniejszych seriali jakie widzialem. postaci nieciekawe, casting i gra aktorska na gownianym poziomie ze scenami zagranymi jak na szkolnym przedstawieniu. I prawie wszystko wyglada jak scenografia z kartonu. odcinek z naprawa generatora to jest taki debil fest, ze nie moglem uwierzyc w to co widze. xd szczerze zazdroszcze ludziom, ktorzy potrafia sie dobrze bawic na czyms takim.
@HardWax: pierwszy sezon gitówa, akcja obejmuje ile, kilka dni dosłownie a z-------l taki ze człowiek siedzi na krawedzi fotela cały czas. A drugi sezon? Szkoda gadać, nuda, ci gadają o rebelii, ten knuje jak rebelię zniszczyć normalnie szachy 4D gdzie jedni siedzą na stołówce i p------ą a drugi wgapia się w monitor. A no i najlepsza akcja: Bernard mając jako JEDYNY dostęp do superkomputera powierza zadanie rozszyfrowania kodu który na
@Hug0Stiglitz: ja na tą babkę w warkoczykach (Walker chyba) nie mogę patrzeć, po prostu ta postać jest tak denerwująca i bezsensownie napisana, że głowa mała. Aktor grający Simsa również takie trochę drewno, niby ma sprawiać wrażenie groźnego typa spod ciemnej gwiazdy, ale za każdym razem żenua... Tak jak pierwszy sezon ciekawił bardzo, tak w drugim każdy odcinek przewijam na co ciekawsze akcje, bo wlecze się strasznie, a logiki w zachowaniach
@HardWax: książkę pochłonąłem w 4 noce. wciąga mocno, ponieważ akcja dzieje się non stop. nie ma nudnych wspominek, snów, opisów, tylko konkrety. pierwszy sezon, bardzo fajny, mimo zmian, to na prawdę daje radę. trzeci niestety poniżej oczekiwań. nudne momenty rozciągają w nieskończoność, a te ciekawsze urywają, albo w ogóle nie pokazują.
Świetny serial.
źródło: silos
Pobierz@Szpeju: dlatego ten serial jest świetny. Do tego ta aura tajemniczości i porcjowanie prawdy.
@HardWax - ja po pierwszym sezonie byłem zachwycony, teraz mam mocno mieszane uczucia. I bazuje na moich odczuciach względem książki. Za bardzo odeszli od materiału źródłowego, chociaż obiecywali że to właśnie drugi sezon będzie wierny książce. No i teoretycznie chcą zakończyć drugi sezon tam gdzie kończy się pierwszy tom, nie
A drugi sezon? Szkoda gadać, nuda, ci gadają o rebelii, ten knuje jak rebelię zniszczyć normalnie szachy 4D gdzie jedni siedzą na stołówce i p------ą a drugi wgapia się w monitor.
A no i najlepsza akcja: Bernard mając jako JEDYNY dostęp do superkomputera powierza zadanie rozszyfrowania kodu który na
Tak jak pierwszy sezon ciekawił bardzo, tak w drugim każdy odcinek przewijam na co ciekawsze akcje, bo wlecze się strasznie, a logiki w zachowaniach