Wpis z mikrobloga

https://blog.promptlayer.com/everything-we-know-openais-o3-model/

Early reports suggest 03 will outperform existing models in key areas. The OpenAI team highlighted its exceptional performance in several key areas:

Coding:

03 excels in coding tasks, surpassing previous models by a significant margin on benchmarks like Codeforces. It even outperforms OpenAI's Chief Scientist and a former competitive programmer, achieving an ELO score of 2727. This suggests a substantial leap in code generation, understanding, and problem-solving within the coding domain.

#programista15k #pracait #ai #openai #gpt
jacas - https://blog.promptlayer.com/everything-we-know-openais-o3-model/
 Early repo...

źródło: 1000034545

Pobierz
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@jacas: od chatu 3.5 nie widze za bardzo zadnej roznicy przy codziennych taskach, chociaz za kazdym razem nowy model jest milion razy lepszy xD

poczekamy, zobaczymy
  • Odpowiedz
@jacas: chatgpt jest dobry do leetcode'a czy tam innych algorytmów, ale nie umie rozwiązywać problemów biznesowych. Dlatego wg mnie długa droga do tego, żeby AI zaczęło wygryzać programistów. No chyba, że jakichś frontasi kolorujących buttony albo bakusiów robiących proste CRUDy.
  • Odpowiedz
  • 3
@damienbudzik: dlatego wydaje mi się, że frontendowcy będą pierwsi w kolejce. Sam robiłem kilka lat w Reactach i praca polegała głównie na kopiowaniu gotowych komponentów, zmienianiu kilku parametrów i klepaniu kilku praktycznie takich samych unit testów. Z backendem sprawa wygląda trochę inaczej, bo tak jak mówisz często jest on mocno powiązany ze specyfiką konkretnego biznesu.
  • Odpowiedz
@jacas: zgadzam się, sam robię backend + cloud, ale od czasu do czasu zdarza mi się zajrzeć do frontendu (prosty backoffice) i w 80% udaje mi się osiągnąć zamierzony cel z użyciem copilota lub chatu gpt
  • Odpowiedz
  • 0
@Pudzianator321: tak sami jak 99% frontendowców, pracowałem nad frontendem w 4 różnych firmach od startupów po korpo I w zasadzie wszędzie wyglądało to tak samo. Zresztą często na frontenda brali ludzi świeżo po bootcampach, którzy mają minimalne doświadczenie z JS/CSS, bo każdy poza największym głąbem jest w stanie to ogarnąć w kilka tygodni. Nad backendem czy infrastrukturą najczęściej pracują ludzie z większym doświadczeniem, bo byle kto po kilku miesiącach bootcampu
  • Odpowiedz