Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Jak widzę tych naiwniaków trenujących z trenerem personalnym to aż mi się chce śmiać. Dają się rąbać na kasę, płacą 150 zł za to że ktoś obok nich stoi przez 60 minut i czasami powie jak podnieść hantel do góry czy założy uchwyt na wyciąg.
Przecież wystarczy wpisać w youtube albo podpatrzeć na siłowni jak inni robią czy nawet zapytać kogoś kto widać że umie ćwiczyć. Przecież ja bym chętnie pomógł takiemu nowicjuszowi i wyjaśnił jak się wykonuje ćwiczenie. A dup.eczce 7+/10 to mogę nawet za darmo trening zrobić.

Mam wrażenie, że określenie "trener" jest tutaj nad wyraz. To jest raczej powód, aby ruszyć dup.sko z domu, bo przecież jak już płacę i ktoś dla mnie przychodzi na siłownie to nie wypada nie iść.
Ale ewenementem to są kobiety. O ile faceci jeszcze jako tako trenują pod okiem tego trenera to w przypadku kobiet to jest po prostu spotkanie towarzyskie, a wykonywanie ćwiczeń jest przy okazji bo przecież nie wypada ich nie robić jak jest się na siłowni. Najlepsze są te które potrafią rozmawiać nawet w trakcie serii. Robi taka Hip Thrusty i jednocześnie rozmawia z trenerką. A te trenerki też są cwane i nie powiedzą że w trakcie wykonywania ćwiczenia nie rozmawiamy tylko skupiamy się, bo przecież klient może poczuć się obrażony, że nie chcemy z nim rozmawiać. Relacja z klientem > trening.

#silownia #fitness #rozowepaski #niebieskiepaski

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Notatka moderatora: Op nie ma pojęcia o szkoleniach trenerów i budowaniu relacji
· Zaakceptował: mkarweta

• 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

To jest raczej powód, aby ruszyć dup.sko z domu, bo przecież jak już płacę i ktoś dla mnie przychodzi na siłownie to nie wypada nie iść.

@mirko_anonim: tzn że spełnia swoją robotę i wszyscy zadowoleni.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: na sieciówkach rzeczywiście tak to wygląda że masa ludzi płaci 200zł za godzinę za to że ktoś nad nimi stoi gdy ten macha na maszynie, dodatkowo często z tej godziny 10-15 minut to rozgrzewka na bieżni albo orbitreku czyli realnie ktoś płaci za 45 minut xD

i najlepsze jest to że ci trenerzy z każdego takiego barana wyciąga tyle kasy ile się tylko da, na obecnej sieciówce gdzie jestem
  • Odpowiedz
@mirko_anonim
Oj tak byczq +1,
mistrzu ja w ogóle nie rozumiem jak można komukolwiek płacić za to, tak jak piszesz w internecie jest tyle darmowej wiedzy i miliony filmików że w takich warunkach jeszcze płacić komuś za to to zwykła głupota
Ja to sobie tłumaczę tak że nie ma w tym nic nielegalnego, ktoś chce i korzysta z takich 'usług"
()
Może nie ma czasu, a ma
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: przecież w 90% przypadków te grubasy biorą trenera żeby mieć wsparcie psychologiczne i motywację, a nie żeby otrzymać wiedzę merytoryczną jak korzystać z maszyn czy bieżni xD

Oczywiscie czym innym jest trenowanie ludzi na wolnych ciężarach którzy podchodzą do tego "na poważnie". To zupełnie inny case
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: To raczej działa dla nich na plus bo jak płacą i są ustawieni to potem im głupio odmówić skoro często z góry zapłacone za dane treningi, nie ma co sie ludziom w--------ć, może ich to motywuje, skoro ich stać to niech płacą.
  • Odpowiedz