Wpis z mikrobloga

@mirko_anonim: serio nie wstyd wam tak trollowac na tym tagu? jeszcze ktoś uwierzy i pojdzie studiowac informatyke i z----e sobie zycie zamiast isc na medycyne i zarabiac pieniadze.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
genialny-poszukiwacz-36: To ja op, zgubiłem linka do oryginalnego wpisu :(.

@Michal_Spira: @lx200 Jeśli fakty nie zgadzają z narracją to tym gorzej dla faktów? Łap jeszcze drugą ofertę, ale tą raczej odrzucam, kwota GBP. Niby wychodzi mniej, ale tutaj jest b2b, a tam UoP, więc de facto to finansowo jest
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 2
aktywny-aktywista-0: lol, zagraniczne firmy placa lepiej, a to odkrycie. Większość wykopków płaczących o problemach w IT po angielsku rozmowy nie ogarnie mimo, że język jakotako znają i pisza o polskim rynku.
Ja robie w mechanice i budowie maszyn i jedyne co mnie trzyma w PL to to, że mam prace hybrydową z większością czasu na HO (3-5dni w miesiacu w biurze). Zagarnica nawet z hybrydą musiałbym jechać i mieszkać. Ale stawki
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
dokładny-wędrowiec-32:

Tylko to trzeba coś sobą reprezentować, umieć się sprzedać i nie bać się zawołać odpowiednio wysokiej stawki.

@mirko_anonim: ja np srednio duzo soba reprezentuje, ale umiem sie sprzedac i zyje w
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
dokładny-wędrowiec-32:

· Notatka moderatora: Dowód anegdotyczny i chłop wnioski na całą branżę wyciąga. XD

tak szczerze $115k to podejrzanie malo jak na baita, bo mediana zarobkow seniorow to od dawna kolo 130
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: te oferty zdalnie? Sam myślałem nad tym, żeby się zacząć rozglądać na rynku międzynarodowym. USD rozumiem, że praca dla USA w ich strefie czasowej? Na dłuższą metę bym tego nie wytrzymał nawet jak to wschodnie wybrzeże i pewnie wybrałbym tę ofertę w GBP.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
genialny-poszukiwacz-36: @In_thrust_we_trust: A nie?
https://www.bankier.pl/amp/wiadomosc/GUS-pokazal-nowe-dane-o-wynagrodzeniach-Tyle-zarabia-sie-w-Polsce-8806492
Znaczy wiadomo, że idzie zarobić więcej, ale myślę, że zdecydowana większość wykopków by wzięła taką ofertę z pocalowaniem ręki.
Druga sprawa ciężko mówić o wielkim kryzysie w IT jeśli poszukiwania pracy na wysokości 10% najlepiej zarabiających Polaków zajęłoby mi pewnie 1 dzień. Jak chce się coś lepszego to wiadomo trzeba trochę bardziej poszukać albo jeszcze lepiej - uruchomić znajomości z
  • Odpowiedz
do góry, źle nie jest

Czy to te mityczne wywyższanie się ludzi z branży IT za które tak są teraz opluwani? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
błyskotliwy-twórca-88: Gratulacje!
Mam podobną stawkę ( no zależy jak liczyć, bo na b2b) ze 100% zdalna praca i mogę przyznać że na co dzień z radością wstaje do roboty. I w pełni mogę potwierdzić to co piszesz, na podstawie moich i kolegów doswiadczen, nie tylko w ścisłym programowaniu: trzeba się umieć sprzedać, nie tylko na samej rozmowie ale też w pracy: budowac visibility, umieć się efektywnie komunikować, być osoba z którą chce
  • Odpowiedz