Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Piszę z anonima, żebyście mogli też anonimowo odpowiedzieć.
Ile tu jest takich osób jak ja, które pracują sobie na home office, koszą jako taki hajs, a roboty mają na kilka godzin w tygodniu?
Pracuje dla gigantycznego klienta jako analityk, tam zawsze odpowiedzialność się rozmywa i są duże budżety na projekty. Myślałem, że to chwilowe, ale już kilka lat tak ciągnę xD czasami pracuje może 8-10 godzin na tydzień, a mam ponad 800 zł dniówki na B2B.
Na nikogo swojej roboty nie zrzucam, wszystko robię na czas. Po prostu tego jest mniej niż się jakimś menadżerom wydaje, plus każdy wycenia zawsze na maxa ile może.
Zajebiście jest się zająć swoim prywatnym życiem i mieć czas w zasadzie na wszystko, wysypiać się itd.
Ale głupio mi nawet przed znajomymi to przyznać, bo mam wrażenie, że to musi jebnąć kiedyś xD
Dużo takich korpo Mirków tutaj?
#pracbaza #korposwiat #pracait #przemyslenia #praca

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Notatka moderatora: 5 miesięcy temu op pytał o dziwki, a ostatnio pisał o żonie w ciąży. Możecie mu wierzyć w każdą złotówkę.
· Zaakceptował: mkarweta

• 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Ja robie zdalnie od kilku lat i nie mnbarzekam na brak pracy.

A barany jak wszyscy powyzej chwalacy sie (inna sprawa czy to prawda) jak to nic nie robie w pracy powinni sie w te glupie łby walnac. Jestescie w mniejszosci a robicie smrod wszystkim na HO... Potem mierne managery chca nas sciagac do biur, bo jeden czy drugi debil sie chwali w necie jak to nic w robocie nei ma do
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Mam to samo, ale za znacznie mniejszy hajs i na UoPie. Pracuję jako rekruter/sourcer IT. Na papierze roboty sporo, ale realistycznie patrzac to lata expa i porobione kontakty sprawiają, że swoją robotę ogarniam w 1h-2h dziennie a przez reszte dnia się nudzę albo ogarniam coś na chacie jak akurat jestem na zdalnym bo obecnie mam hybryde.

Nie powiem, na początku było to fajne, ale teraz jestem trochę znudzony. Fajnie
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: ja pracuję tak do 15h/tyg ale jakbym chciał to 5 jest osiągalne, ale lubię co robię więc się przepracowuje ;) A jakbym miał dostosować się do wydajności współpracowników to 3h by starczyło
  • Odpowiedz
@nad__czlowiek: dlaczego lepiej mieć 180zl i do biura chodzic? po osiągnięciu niezbędnych środków do życia wiele osób ceni dużo bardziej wolny czas niż kolejne tysiące na koncie. Nie zarobię na tyle, by mieć wille, do pracy będę musiał chodzić, więc po co się zażynać? Lepszy samochód czy większy dom wiele w moim życiu nie zmieni, a czas wolny już tak.
Piszę to perspektywy kogoś kto zarabia więcej niż 10k netto.
  • Odpowiedz
@depish: mając 100zl/h czyli 16k netto b2b, 10k na rekę jak niby dorobisz sie mieszkania za 1 - 1,5mln? bo takie są ceny 60m2 czy domu 100-120m2 pod dużym miastem

będziesz tyrał na to 30 lat, mając 180zl/h masz 30k netto b2b, 24k na rękę, nawet żyjąc rozrzutnie wydając 12k na rekę miesięcznie zostaje ci 12k na inwestycje czyli 150k rocznie, nadpłacając kredyt spłacisz go w 6-7 lat
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
doświadczony-widz-99: @nad_człowiek:

będziesz tyrał na to 30 lat, mając 180zl/h masz 30k netto b2b,24k na rękę

lol widać, że ściemniacz napinacz internetowy co nie pracuje na b2b tylko używa kalkulatorów z neta aby się pochwalić ile to on
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
mistrzowski-uczestnik-49: @nad_czlowiek złapany na ściemnianiu robak z kompleksami jedyne co potrafi to bredzić o spłakaniu się. Jesteś biedna patologia co w życiu nawet tych 100pln/h nie widzial i jedyne co ci zostało to kozaczenie w necie jaki jesteś super. Ale nawet tego nie potrafisz bo nie ogarniasz ze oprocz PIT są składki do opłacenia.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
sprytna-innowatorka-98: Tak, ja, równie dobrze sama mogłabym napisać taki sam post. Na początku było to okropnie męczące, ale teraz mam już to gdzieś i zajmuje się swoimi sprawami. Sprzątam, wysypiam się, regularnie trenuje, mam czas na zdrową dietę, języki itp

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
  • Odpowiedz