Aktywne Wpisy

MonazoPL +161
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°
źródło: 1500x1500 v2
Pobierz
FrizPL_ +583
Macie swoje wolne media xD
#marszniepodleglosci
#marszniepodleglosci
źródło: d1601edbd464c018e00077277e6f98070b2aab999885c153ba99f77151f43cf5
Pobierz

Z praktycznie wszystkim się zgodzę ;) Razi mnie trochę pierwszy punkt dotyczący techniki.
Zła technika=ryzyko kontuzji+brak efektów.
Gdy zaczynałem ponad 15 lat temu, to nie było trenerów personalnych a wiedza dotycząca techniki opisała się na "atlas ćwiczeń" i bardziej doświadczonych kolegach. W obecnych czasach możesz wynająć kogoś z doświadczeniem kto ci pokażę co możesz poprawić technicznie.
Tylko gdzie gość napisał, że trzeba wykonywać całkowicie na pałę maksymalnym ciężarem?
Sam się zaskoczyłem jak to może być proste. Od dawna byłem ulańcem, jak już przychodził ten magiczny moment "dobra pora przestać" to szukałem jakichś fit przepisów, owsianek z larwami żuka z ciemnogrodu, zmuszałem się do w----------a ryżu z piaskiem chociaż mi nie smakowało, aż w końcu pół roku zainstalowałem fitatu i stwierdziłem że może zamiast się męczyć to mniej w---------ć (chociaż wydawało mi się że wcale dużo nie jem).
@WilecSrylec chyba prawie każdy przez to przechodził :)
W pełni się z tym zgadzam.
Mnie lekko przeraża fakt jak ludzie teraz ćwiczą. Mamy taki ogrom filmów pokazujących jak wykonywać dane ćwiczenie a ludzie dalej odwalają cyrki.
Kiedyś jak ktoś robił coś źle i mu zwróciłeś uwagę pokazując jak ma dane ćwiczenie wykonywać, to ci podziękował. Teraz zwrócisz uwagę, to się obrażają, bo on wie lepiej ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ja nie na siłowni, ale w pracy przy dźwiganiu sporych jak na moje możliwości ciężarów z ziemii, a potem schylenie się nabawiłem się permanentnego bólu w odcinku lędźwiowym który uaktywnia się głównie przy schylaniu się oraz dźwiganiu czegoś z ziemii. Rehabilitację pomagały. Ale najbardziej pomogło mi wiele miesięcy chodzenia na siłownię tak że aktualnie kręgosłup rzadko boli.
I ostatnio nabawiłem się małej kontuzji
Nie lękajcie się!
Nie każdy sterydiarz wbił na doping po 2 latach
źródło: Zrzut ekranu 2025-01-3 o 19.34.40
Pobierz