Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 202
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@nO-C34: bez diagnostyki na żywo ciężko poradzić, by było to niekompetentne online udzielić konkretną radę. Ogólna jest taka, że pracować z większym ciężarem w zakresie, który nie sprawia dyskomfortu, a na gumach, linkach ostrożnie w większym. Dbać o mobilność. Spróbuj jednorącz ćwiczenia na barki ale nie w idealnym pionie np. Landmine press jednorącz i zobacz sobie czy nie sprawia ono problemu.

Przyjrzej się też czy na jakimś barku nie śpisz
  • Odpowiedz
  • 0
@art212:

Nie wiem w jakim jesteś wieku, ale warto z takim czymś iść do gastrologa, a także zbadać podstawy, morfologia, próby wątrobowe, lipidogram, krzywą insulinową i być może amylazę/lipazę. Możliwe, że nic powąznego Ci nie jest tylko przez aktualny stan/brak ruchu, spada Ci glukoza w krwi za bardzo i tak reagujesz; ale najlepiej udać się z tym do lekarza. Better dont worry than sorry
  • Odpowiedz
  • 0
@JohnCenaBitch: wszystko zależy od przypadku, fizjoterapeuta powinien dać postawowe zalecenia, a jak nie daje to zmień na takiego co sam ćwiczy i na pewno Ci doradzi konkretnie do Twojego przypadku. Bo jeśli robi Ci samą terapię manualną, bez dalszych wskazówek co dalej no to będzie problem raczej powracał do kolejnego rozmasowania
  • Odpowiedz
@Kasahara: dzięki, sapanie już ogarnąłem i zgadzam się całkowicie, że to mogło mieć wpływ na mój probiłem. Teraz spanko na plecach lub na brzuchu. Tak jak piszesz trzeba działać kompleksowo, poprawa mobilności, świadomy trening , a nawet pozycja w czasie snu.
  • Odpowiedz
@Kasahara: ze wszystkim się zgadzam
Fajnie się czytało
Ja mam takie amatorskie podejście i jest super.
Fbw bo to lubię, po prostu zdrowe dobre jedzenie, pilnowanie kalorii i fitatu.
Ćwiczenie do upadku mięśnia.

Żreć dużo białka. Łatwe, zwłaszcza jak się lubi mięso, jajka itp
  • Odpowiedz
Na siłowni, bardzo ciężko zrobić sobie krzywdę

@Kasahara ja sobie na początku siłowni zrobiłem kontuzję rozpiętkami na maszynie i przez 2 miesiące funkcjonowałem na lekach przeciwbólowych, bo nie dało się normalnie żyć. Ortopeda powiedział, że gdy ćwiczy się klatkę, to nigdy nie rozpoczynać od rozpiętek, tylko zostawić to na sam koniec.
  • Odpowiedz
  • 0
@Kasahara tak bardzo prawdziwe ( )"nadmiar myślenia, analizowania 1000 spraw, pieprzony overengineering i overthinking Cię przytłuczy i szybko odbierze dalsze chęci"
  • Odpowiedz
dziekuje pan @Kasahara podpisuje sie pod tym postem, mimo, ze szukasz narybka pod swoje prywatne programy pewnie, to dobrze jest to przypomniec, gdzie na insta co chwile jeden debil z drugim wymysla jakies nowe cwiczenia i promuje je naszprycowanym cialem xD

Lecialem btw na Twoim planie jakis czas, bodajze Greyskull LP dla srednio zaawansowanych, latal tu kiedys taki plik z google docs i bardzo milo wspominam, piona ʕ
  • Odpowiedz
  • 1
@Essapierds2007: jakbym napisał to 3 lata temu to by było nie śmieszne? :) Naturalnie zrobiłem i fajna sylwetkę i wyniki siłowe z poziomu zerowego, nie mam się czego wstydzić, bo solidnie wiele lat trenowałem naturalnie. A w sumie mógłbym jak niektórzy świrować pawiana, że nadal jestem naturalny jak połowa IG/YT ( ͡° ͜ʖ ͡°); większość by łyknęła zarzutkę, bo niektóre "naturale" są wieksze ode mnie z
  • Odpowiedz