Aktywne Wpisy

Tyrande +242
Stare baby (i dziadki) się boją skorzystać z przystanku ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#olsztyn #strangerthings #heheszki
#olsztyn #strangerthings #heheszki
źródło: image
Pobierz
MonazoPL +64
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
źródło: promocje bankowe monazo
Pobierz

Całego nie przeczytałem, ogólnie zgoda, ale:
to jest oczywista nieprawda. Sporo ludzi ćwiczy na siłowni i
Skąd niby posiadasz takie dane i informacje; lub to że nabyli je podczas ćwiczeń a nie np. była to przepuklina, którą mieli od 15 lat :) zawołam tutaj @Poemat który jako dobry fizjoterapeuta na pewno nie potwierdzi tego, że stan stawów czy kręgosłupa przeciętnego Kowalskiego NIE ĆWICZĄCEGO żadnego sportu są w lepszym stanie lub jakoby, że inne sporty są mniej kontuzjowane. Siłownia jest jednym z najmniej kontuzjowanych sportów,
źródło: injury-Rates
PobierzNic takiego nie napisałem.
Sama ilość urazów to za mało, aby cokolwiek tym porównywać. Bez metodologii i tego co uznali za kontuzję zupełnie nic to nie mówi. Jedno złamanie kręgosłupa i jeden wybity palec to jedna kontuzja. Ból niewiadomego pochodzenia często jest ignorowany i nic z nim się nie robi, więc tutaj może
Ten dyskomfort będzie trwał, bo to właśnie kontuzja. Jeśli zignoruje sprawę, bo ćwiczenie jest bezpieczne, to problem będzie narastał - drętwienie kończyn, bóle przy poruszaniu, obciążeniu.
Jakiego zwyrodniania się nabawiają od dźwigania? I jak je odkryli?
Jakich urazów stawów się nabawiają czy kręgosłupa? I jak je odkryli?
Jakie mięśnie zrywają?
Na jaki uraz konkretny według Ciebie jest narażony amator siłowni i na
O zrywaniu mięśni napisałem, że o to ciężko, więc bez sensu pytanie.
Zwyczajnie zwracam uwagę, że za bardzo bagatelizujesz sprawę kontuzji spowodowanych niewłaściwą techniką. Im dłużej to trwa tym problem staje się coraz większy.
Spytaj piłkarzy, co grają na orliku w nogę - też ci powiedzą, że
Może porównują bo są popularne, oraz oddzielnie jest poziom zawodowy i amatorski ¯\(ツ)/¯
Tabelka zła, badania złe, chłopski rozum zły, doświadczenie zawodowe złe ;) no jedyne co słuszne to "zdaje mi się, że..."
@Kasahara: To się popytaj. Większość ci odpowie, że u nich kontuzji brak. Może jak ich dopytasz to sobie coś przypomną, ale sprawę zbagatelizują. Niczego nie przerysowuję. Zwyczajnie zwracam uwagę, że z twojego posta idzie wiadomość - idźcie ćwiczcie byle jak, bo to bezpieczne i nic sobie nie zrobicie krzywiąc się przy martwym ciągu.
@Nemayu
Przeprowadź wywiady i opublikuj wyniki. Każdy fizjoterapeuta mówi, że przez siłownię ludzie nabywają kontuzji?
@Saprofit: Z tego opisu wynika, że wcale takie bezpieczne nie jest i dość łatwo o kontuzję, bo robisz zastrzeżenia, których OP nie robi.
Przypominam, że