Wpis z mikrobloga

@mirko_anonim jeżeli chcesz się jakoś bardziej rozpisać i poznać moje zdanie szerzej opisane, to możesz pisać pv. teraz tak w skrócie tylko napiszę, że kredyt z wkładem własnym nie jest niczym złym, to tylko wydaje się takie przerażające, a dla ciebie właśnie fajny czas na wzięcie takowego, dopóki podatku ze względu na swój wiek nie musisz odprowadzać. auto też fajnie mieć, szczególnie mając prawko. nie musi to być jakaś super fura,
  • Odpowiedz
@mirko_anonim obawa przed byciem samemu w mieszkaniu to strach przed nieznanym. Super że ogarniasz kasę na wkład ale pamiętaj że czas zapieprza srogo i nie będzie już kiedyś czasu zrobić rzeczy które możesz zrobić teraz. Pożyj trochę.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
mocny-strażnik-40: Miałam podobnie.
Teraz 28lvl mieszkanie prawie mam (prawie bo kredyt na 5-10 lat) - ale znajomych brak przez ciągłe skupienie na pracy/nauce.
Nawet jak pojawił się czas to próbowałam poznać koleżanki czy jakieś pary i to nie to samo jak gdy jest się młodszym. Nie mamy o czym gadać z ludźmi bo zawsze byłam ukierunkowana na swoją wąską perspektywę pracy i oszczędzania/inwestowania. Każdy napotkany człowiek 25+ w swoim świecie problemów (praca/dom/dzieci/inne).

Czasu nie
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
wytworny-badacz-30:

może jedynie dobrym wkładem pod kredyt którego tak bardzo nie chcę brać

@mirko_anonim: wez ten kredyt i bedziesz mial z glowy. Zle to liczysz, bo mieszkasz za darmo
  • Odpowiedz