Aktywne Wpisy

Ciasto_z_Truskawkami +662
Miód na oczy, serce i duszę
- wjedź autem na chodnik
- stoi chłop z kamerą
- próbuj go rozjechać
- potem wysiądź i próbuj go pobić
- PROFIT: mandat 1500 zł + 8 pkt + wyrok z art. 160 kk. + dodatkowe 6040 zł + nasrane w papierach do końca życia xD
- wjedź autem na chodnik
- stoi chłop z kamerą
- próbuj go rozjechać
- potem wysiądź i próbuj go pobić
- PROFIT: mandat 1500 zł + 8 pkt + wyrok z art. 160 kk. + dodatkowe 6040 zł + nasrane w papierach do końca życia xD

Ksiega_dusz +75
750 zł/h stawka dla lekarza. Do dzisiaj pluję sobie w mordę, że poszedłem na mat-fiz. Pamiętam też, jak w liceum robili mi pranie mózgu, że jestem na jednym z najlepszych rozszerzeń, że potem czeka na mnie Politechnika, dobry zawód, pewna przyszłość. Stfu im na głupi ryj. Tak, jak zostałem zmanipulowany, ukształtowany i w pewnym sensie oszukany to mnie szlag trafia. W liceum chodziłem na korepetycje z matematyki i fizyki. Rozszerzenie z
źródło: Zdjęcie WhatsApp 2025-11-10 o 12.28.07_6429e52c
Pobierz

"8600 kary za brak OC" jak stać na auto to stać na OC. Jak ktoś "zapomina" ma wcześniej list od ubezpieczalni, może ustawić przelew automatyczny na kilka sposobów. Jak nie stać na samochód bierz rower, Jakiekolwiek bronienie cwaniactwa "jazda bez OC" to jak bronienie pijanych kierowców. Odpadów społecznych #majtczak jest za dużo
#oc
#ubezpieczenia
#polisa
#motoryzacja
#motocykle
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero
To jest bez sensu.
W takim UK możesz czasowo wyrejestrować pojazd przez Internet. Zajmuje to około minuty, możesz to
@Atreyu: Bo tam masz ubezpieczenie na osobę a nie pojazd... I nie będzie sytuacji że janusze wyrejestrowują i jeżdżą bez tablic czy OC ważnego (tzn przy czasowym wyrejestrowaniu jest zapis że i tak musisz mieć OC ale jest na nie zniżka 95%)
@sayanek: nie musisz, miałem latami auta wyrejestrowane (SORN) i nic nie płaciłem, ani nikt mnie za to nie gonił ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ja muszę płacić oc za moje gruzy mimo że stoją w stodole i nawet nie zbliżają się do asfaltu.
W ch nie dość że mogę sobie wyrejestrować pojazd to jeszcze do 1 tablic mogę przypisać do 5 aut. Kupuje ubezpieczenie na dane auto i śmigam, a reszta może sobie gnić.
@PieknyWojciechPostrachDziewic: nie srają do paczkomatów
Tak naprawdę cywilizacyjnie nie odstajemy niczym od Niemców czy Brytyjczyków, jak się spędzi trochę czasu na zachodzie to doskonale widać że im też brakuje dużo do ideału. No może jeszcze ludzie w Polsce bardziej z----------ą na drogach w kwestii ograniczeń prędkości, ale to jest taka jedyna mentalna duża różnica jaką mogę wskazać
Mieszkając 10 lat w Krakowie i 10 lat
szerzej rozszerz jeszcze półdupki
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
W skrócie: nie może stać na drodze nie przez Tax, a brak ubezpiecznia. Stojące auto i tak nie korzysta z infrastruktury drogowej, natomiast może uczestniczyć w obcierce parkingowej, albo nawet się stoczyć i w coś uderzyć - i wtedy jest problem, bo jedna
@mirko_anonim: otóż nie tak szybko. Samochodziarze chcą dowalić obowiązkowe OC również rowerzystom :(
@JGambolputty: po pierwsze chav trafia na konsekwencje w postaci konfiskaty auta, sprawa sądowa, grzwyna do 5k funtów za brak ubezpieczenia.
Grzywna do 1k funtów za brak taxu.
Grzywna 2.5k za jazdę autem wyrejestrowanym.
Za wszystko co powyższe wchodzą sprawy sądowe i
Jak cie nie stac na OC za 2 dychy miesiecznie to XD
@RelaniU: ja tylko napisałem jak dobrze to rozwiązanie sprawdza się w innych krajach i też nawet wyżej dorzuciłem parę słów o "polskich kompleksach"
@Atreyu: to może również obowiązkowe OC, tablice również dla pieszych?