Aktywne Wpisy

enten +111

MonazoPL +47
Ruszamy z nowym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
Przy okazji coś o nas – MONAZO.PL to nowa platforma z promocjami bankowymi, ofertami na darmowe krypto i więcej. Mamy zaawansowane filtry, przyjazny design,
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
Przy okazji coś o nas – MONAZO.PL to nowa platforma z promocjami bankowymi, ofertami na darmowe krypto i więcej. Mamy zaawansowane filtry, przyjazny design,
źródło: monazo konkurs
Pobierz

![Banki finansują celebrytów [JDabrowsky], by wmówili nam, że WIBOR jest OK.](https://wykop.pl/cdn/c3397993/e5fda62a41f462d3d2a2ff32ef63747b26a1a407880b9ae48614e322de217488,q80.jpg)

#programowanie #programista15k #programista25k #pracbaza #java #pracait #korposwiat
źródło: Untitled 2
Pobierzźródło: Screenshot 2024-12-12 at 12.13.26
Pobierz@ViniciusZunior: naczy jest to zasadne podejście jak realnie posiadasz duże doświadczenie programistyczne i WIESZ że zrobienie projektu komercyjnego to tylko kwestia żeby usiąść i to napisać
natomiast jak ledwo masz pierwszą pracę w branży i myślisz że 110% umiejętności wyniesiesz z zakładu pracy (albo lepiej - że
źródło: sw-jan-pawel-ii-a6c-656
Pobierz@XanderPLXE: ale ja absolutnie należę to właśnie tej grupy i nie poświęcam nawet 1 nanosekundy na czytanie jakiś pierdół o nowych frameworkach
ale wynika to z mojego wieku, doświadczenia i zatrudnienia
jakbym był młodzikiem albo zmieniał robotę to na pewno bym miał inny mindset
ale jako osoba 30+ doskonale sobie zdaję sprawy jak istotna jest ciężka i mądra praca
jak ktoś już od startu swojej kariery daje z siebie minimum to nawet w czasach dobrej koniunktury będzie miał przeciętnie, o gorszych czasach nie
XD średnia krajowa to obecnie jakieś 6k brutto, przy minimalnej 4k. Wystarczy coś sobą reprezentować i juniorzy wyciągają więcej, bo sobie firmy wymyśliły, że juniorzy to i po 3 lata expa muszą mieć.
@Dietetyq: no nie mordeczko, praca zdalna mogłaby istnieć pewnie na 99% stanowisk technicznych (no może poza embedded) ale jak pracodawca może narzucić prace z biura to wiadomo, że to robi bo może
jak masz realnego skilla i chcesz full zdalnie to tak będziesz pracował - jak nie dla tego,
mówię tylko jasno i wyraźne na swoim przypadku - jak byłem młodszy to się starałem, wykazywałem uczyłem dla zajawy jarałem się tym dość mocno
potem mi przeszło ale co sobie nabyłem skilla w tych czasach to mi realnie dało benefity w dalszym czasie zawodowym
cały czas wałkujemy temat osoby nowej, która nie siedzi w branży 10 lat tylko