Wpis z mikrobloga

@pikachu-pikachu-2137: Świeży ogórek.
Ja wiem że nie bo woda bla bla. Ale wystarczy chwilkę odczekać i można już zjeść. Uważam to za jeden z najsmaczniejszych dodatków do tostów, kompletnie nieznany i niedoceniony. Jeśli nie jedliście nie oceniajcie. Moim zdaniem ten ogórek w toście z serem wchodzi na jakiś wyższy level, kompletnie inna jakość a za samymi ogórkami jakoś specjalnie nie przepadam.
  • Odpowiedz
@pikachu-pikachu-2137: dobra wędlina - wszelkie salami, finocchiona, fuet, pancetta, il rosina, salsiccia, salchichon, porchetta, capocollo, chorizon, speck, nduja, kindziuk/skilandis
Sery też można różne, ja lubię jakieś podwędzane np. scamorza
  • Odpowiedz
@pikachu-pikachu-2137: a ja bez kozery powiem "ser" :D

Spróbuj potestować, bo różne są xD a tak bardziej serio, to spróbuj wrzucić ser raclette i do niego pikle typu ogóreczki czy cebulka, warto też przetestować ser kozi, na przykład z odrobiną buraków zasmażanych, gorgonzola z plasterkiem gruszki lub figi i rukolą na wierzch tosta. Może być camembert lub oscypek i po upieczeniu na wierzch żurawina. Pecorino z passatą pomidorową lub pesto.
  • Odpowiedz