Wpis z mikrobloga

Dlaczego w Polsce jest taka bieda pod względem żywności premium? Serio jedynie czego klienci oczekują to promocji na masło. Kiedyś były ciekawsze markety i większy wybór "delikatesów" zobaczcie jak w Polsce wyglądają hipermarkety typu Carrefour czy Auchan - od czasu budowy nic się nie zmieniło. Śmierdzi i brudno. Całkowicie mają w------e w estetykę i porządek. Za granicą jak byłem w Carrefour to nadal stoją hostessy i częstują kawą czy nawet suszi. A w środku pachnie nowością aż chce się robić zakuoy. A u nas j---e rybami i sprzedawcy na kasie w brudnych ciuchach jak za karę pracują
Megalogin - Dlaczego w Polsce jest taka bieda pod względem żywności premium? Serio je...

źródło: OTIzLnBuYDUoGDpdbQ5tIGtAbgcrV2N2PFh2TG1DfWAxVSEBLBA2ej4KLwosWz84ZhNjBm1EfGVmFT4XJUZ3YXBIf0AyGyh2NA

Pobierz
  • 104
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

  • 770
@Megalogin: bo jako społeczeństwo jesteśmy nadal biedni. Cyferki się tylko zmieniły. Jak chipsy kosztują 10 zł, a godzina pracy polaka pospolitego to 30 zł, to coś tu jest nie tak. Klient przede wszystkim patrzy na cenę
  • Odpowiedz
@Megalogin: bo nawet zwykła żywność jest droga.

markety premium już się nie utrzymują, są oczywiście wyjątki typu EPI, ale nie ma takiego popytu, by robić tych marketów dużo.

Generalnie jak chcesz dobrze zjeść, to nie kupujesz wędliny, albo mięsa w markecie, czy delikatesach, tylko idziesz do mięsnego. Jak chcesz pieczywo, to idziesz do piekarni (i nie sieciowki), jak chcesz jakieś dobre pierogi, to idziesz do Pierogarnia, albo nawet w tym
  • Odpowiedz
@Megalogin Marketem premium jest teraz Market Point. Kiedyś to były zwykle sklepy, ale teraz można tam znaleźć ciekawe rzeczy, których nigdzie indziej nie ma. Nawet lepiej niż Alma swego czasu. Oczywiście jest trochę drożej, ale przez to brak syfu i tłumu ludzi. Tylko nie wiem jak gęsto są położone w Polsce. W Krakowie są bodajże 3.
  • Odpowiedz
@Megalogin bo żywność w marketach jest już dobrej jakości. Kiełbasy, wędliny, parówki marek własnych mają już >90% mięsa, pieczywo jest odpiekane na bieżąco, warzywa są świeże i można wybrać wersje BIO. Delikatesy nie mają sensu, chyba że chcesz kupić coś nietypowego.
  • Odpowiedz
@TwujKoshmar

no dobra ale co w takiej almie było czego nie ma w carrefourze? Jedynie ceny wyższe były.


Mieli specjalnie sprowadzane produkty z wyższej półki (nie masówka). Pamiętam kilka rodzajów tej "prawdziwej" mozzarelli z mleka bawolego. Często wrzucali ją na promocję jak zbliżał się termin ważności i cenowo wychodziło prawie tak samo jak za syf od Zotta. A w samku jakości niebo a ziemia. Almo wróć.
  • Odpowiedz