Wpis z mikrobloga

Dlaczego w Polsce jest taka bieda pod względem żywności premium? Serio jedynie czego klienci oczekują to promocji na masło. Kiedyś były ciekawsze markety i większy wybór "delikatesów" zobaczcie jak w Polsce wyglądają hipermarkety typu Carrefour czy Auchan - od czasu budowy nic się nie zmieniło. Śmierdzi i brudno. Całkowicie mają w------e w estetykę i porządek. Za granicą jak byłem w Carrefour to nadal stoją hostessy i częstują kawą czy nawet suszi. A w środku pachnie nowością aż chce się robić zakuoy. A u nas j---e rybami i sprzedawcy na kasie w brudnych ciuchach jak za karę pracują
Megalogin - Dlaczego w Polsce jest taka bieda pod względem żywności premium? Serio je...

źródło: OTIzLnBuYDUoGDpdbQ5tIGtAbgcrV2N2PFh2TG1DfWAxVSEBLBA2ej4KLwosWz84ZhNjBm1EfGVmFT4XJUZ3YXBIf0AyGyh2NA

Pobierz
  • 104
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

nie trzeba być ekspertem żeby wiedzieć że nie każda wędlina w sklepie ma dodatek peklosoli, wystarczy czytać skład.

Jeśli jest czerwona to ma azotyny

A zabarwienie mają od buraka czy boćwiny jako barwnik

@
  • Odpowiedz
  • 0
@Krupier ale o czym ty mówisz xd azotan jest uważany jako czynnik rakotwórczy zwlaszcza przy obróbce termicznej a burak nie.
Śladowe ilości azotanów są wszędzie ale skoro mogę kupić w Lidlu czy w Biedronce wędlinę bez dodatkowego azotanu w składzie to nie wiem czemu to krytykujesz xd
  • Odpowiedz
ale o czym ty mówisz xd azotan

O tym co jest wiedzą powszechną.

jest uważany jako czynnik rakotwórczy zwlaszcza przy obróbce termicznej a burak nie.

Burak
  • Odpowiedz
@Megalogin: Zależy co rozumiesz przez żywność premium. Ja na przykład czytam skład tego, co kupuję i biorąc wędliny wybieram te droższe bez konserwantów, momu czy jakichś polepszaczy.
  • Odpowiedz