Dlaczego w Polsce jest taka bieda pod względem żywności premium? Serio jedynie czego klienci oczekują to promocji na masło. Kiedyś były ciekawsze markety i większy wybór "delikatesów" zobaczcie jak w Polsce wyglądają hipermarkety typu Carrefour czy Auchan - od czasu budowy nic się nie zmieniło. Śmierdzi i brudno. Całkowicie mają w------e w estetykę i porządek. Za granicą jak byłem w Carrefour to nadal stoją hostessy i częstują kawą czy nawet suszi. A w środku pachnie nowością aż chce się robić zakuoy. A u nas j---e rybami i sprzedawcy na kasie w brudnych ciuchach jak za karę pracują
@Megalogin Polska to nie jest bogaty kraj i tu naprawdę mało ludzi jest w stanie dopłacić 50-100% do rachunku za robienie zakupów w ciszy, czystości i bez kolejek. Z resztą, jak Ci się nie chce robić zakupów, to zamawiasz je z dostawą do domu.
@Megalogin biedronka i lidl i te ich towary… wczoraj przypadkiem znalazlem cerfur ale taki miodzio jakby kazda firma swoje najlepsze pólki reklamowe do nich wyslala i wszystko pieknie ulozone z oswietleniem petarda, bede tam zakupy robil
@Megalogin: u mnie w okolicy kiedyś zbudowali osiedle "premium" i postawili tam Almę, pewnie z założeniem że no skoro mieszkania drogie to i za żarcie będą przepłacać xD to ludzie woleli 2km dalej do Auchana się przejść, a w Almie pusto. Jak Alma zbankrutowała to postawili tam Biedronkę i teraz nie ma takiej pory dnia żeby kolejek nie było.
@Megalogin tak jak pisali, jestesmy co raz boedniejsi. Byla Alma, nie potrafila sie utrzymac. Peak jakosci zycia w PL to 2009-2012 i wtedy te sklepy mialy sens. Potem juz tylko spadek
@Megalogin kolejny konsumpcjonista go dał się nabrać na dopisek premium. Weź się trochę doedukuj, bo takich jak ty to w sumie są miliony w tym kraju, i jak ma być dobrze...
@Megalogin: Mi się wydaje, że jak chce zrobić większe zakupy to idę do Lidla/biedry/Kauflandu czy innego Auchan i robię zakupy gdzie mam wybór tańszy produkt/droższy produkt ale lepszy, a jak potrzebuje coś na szybko to wbijam pod blokiem do żabki/groszka czy osiedlowego i mam w 5 minut potrzebna rzecz. Nie widzę w sumie miejsca na sklep typu Alma gdzie poświęcę czas, dostanę jakość na podobnym poziomie, ale zapłacę sporo więcej
Generalnie jak chcesz dobrze zjeść, to nie kupujesz wędliny, albo mięsa w markecie, czy delikatesach, tylko idziesz do mięsnego. Jak chcesz pieczywo, to idziesz do piekarni (i nie sieciowki), jak chcesz jakieś dobre pierogi, to idziesz do Pierogarnia, albo nawet w tym mięsnym czasem takie dobre garmażeryjne rzeczy kupisz.
@macan: ach, lubię jak ludzie powielają te mity. <3
@srul2016: Pracowałem kiedyś w biurowcu przy Promenadzie w Wawie i była tam Alma. Fajne było to, że było tam sporo produktów premium, a lle jednocześnie brałeś szparagi ładnie zawinięte w papier a dół cały spleśniały. Mięso z lady czasami śmierdziało, z pieczywem bywało różnie z ale to takie "bazowe" było droższe niż w piekarni, ale gorsze. Potem Lidle i inne wprowadziły coraz więcej tematycznych produktów, plus posłuży w jakość wielu
źródło: OTIzLnBuYDUoGDpdbQ5tIGtAbgcrV2N2PFh2TG1DfWAxVSEBLBA2ej4KLwosWz84ZhNjBm1EfGVmFT4XJUZ3YXBIf0AyGyh2NA
PobierzNikt tak nie myśli pecie, chyba tylko twój spaczony łeb. Każdy chce zarabiać więcej.
@mitotasak: myśli o jesteś tego przykładem biedaku umysłowy
@Megalogin: za którą granicą? De, Ru, Czechy, Szwecja, Litwa?
@macan: ach, lubię jak ludzie powielają te mity. <3