Wpis z mikrobloga

Ale wbijasz pan kij w mrowisko, już słychać wycie świń, które się dorwały do koryta i mają dziki strach w oczach na myśl o końcu bycia sponsorowanym przez podatników

@onomatopejusz: no tak, bo działkowcy nie są podatnikami. XD

W ogóle jak można rody powiązać ze "sponsorowaniem przez podatników", ja p------ę. XDD

Myślenie na tym portalu to naprawdę rzadkie zjawisko ostatnimi czasy.
  • Odpowiedz
Nikt nie chce na ROD stawiać blokowisk, każdy chce tam otwartych DLA WSZYSTKICH terenów zielonych gdzie sobie rozłożysz leżak, rozpalisz grilla, pograsz w siatkówkę. To są ogromne tereny które można zagospodarować na wiele sposobów.

@Morf: no i masz takie tereny w każdym mieście, a idę o zakład, że nawet ani razu w tym roku z takowych nie korzystałeś.
  • Odpowiedz
A tutaj jeździłem sobie rowerem do pracy tak jak pokazuje Google Maps. Ale komuś z ROD nie pasowało. Najpierw rozwiesili stalową linkę (ślady od niej mam na nodze do tej pory). A potem zaczęli zamykać furtki na klucz. I zamiast spokojnie sobie jechać bocznicą PKP to musiałem zacząć jeździć drogą wśród samochodów.

@ShortyLookMean: przejdziesz się to ci wyjdzie na zdrowie
  • Odpowiedz
@Hi_Lo_Hi

W niemieckich miastach też są. Rozumiem, że wolałbyś wszystko wybetonować? Deweloper czy ki czort?

C--j mnie obchodzi co jest w Niemczech.
Zrobić porządek z wyrwanymi tkance miejskiej przestrzeni nie oznacza wybetonowania.
  • Odpowiedz
@wredny_bombelek: szanuję za napracowanie fajnie pokazane jak bardzo rody są potrzebne gdyż stanowią przestrzeń wolną od betonu, gdyby nie to to wszystko było by zabudowane, bo chyba nie sądzisz że ktoś na ich miejsce otworzy parki i skwerki....
  • Odpowiedz