Wpis z mikrobloga

Facet przez dwie godziny był masakrowany przez 3 kundle, jego kończyny były w takim stanie, że lekarze próbując go ratować musieli je odciąć, niestety mężczyzna zmarł. Jesteście w stanie sobie wyobrazić skalę jego cierpienia? Dlaczego to się wydarzyło? Bo państwo skapitulowało przed psiarzami. W normalnym kraju kundle po pierwszym pogryzieniu byłyby odebrane, a psiarz dostał taką karę, żeby nauczył się rozumu. Tutaj była klasyka: kobieta pogryziona wcześniej przez te psy musiała bujać się po sądach cywilnych, a policja z prokuraturą nie zrobiły nic. W Polsce za pogryzienie jest mandat mniejszy niż za obcierkę samochodem, a pokrzywdzeni muszą bujać się po sądach cywilnych, bo policja i prokuratura ma takie zdarzenia w dupie. Mamy w Polsce ponad 30 tys. pogryzień rocznie, psiarstwo stało się chorobą psychiczną, psiarze mają w dupie prawo, ale sami wymagają prawnych przywilejów dla swoich kundli. Ile jeszcze tragedii musi się wydarzyć, aby przyszło otrzeźwienie i państwo zaczęło reagować na to co wyprawiają chorzy psychicznie psiarze?
#psiarze #patologiazmiasta #pytaniedoeksperta
  • 169
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@nowszyja: Psiarze terroryzują cały kraj, a normalni ludzie im ulegają. Sam ostatnio pytałem pracownika hotelu dlaczego nie upomną właściciela psa który biegał po lobby barze i zlał się na podłogę. Powiedział mi że ostatnio jak upomnieli innego psiarza to nagrał o nich filmik a oni zostali zasypani hejtem w komentarzach. To są chorzy ludzie. Masz przykład tutejszych psiarzy typu Casuel albo przemek-ja, wczoraj cały dzień naśmiewali się że śmierci tego
  • Odpowiedz
  • 109
@daniel-darcio: wyjątek? Przecież to norma. W Polsce pokrzywdzony po pogryzieniu musi bujać się po sądach cywilnych, a państwo reaguje dopiero jak dojdzie do takie tragedii jak tutaj.
  • Odpowiedz
  • 880
@nowszyja: państwo skapitulowało przed "psiarzami", tylko nie w rozumieniu "właścicieli psów", a kilki policyjnej. Gdyby chłop był zwykłym Januszem, to by miał problemy już po pierwszym razie, a tak to koledzy "w wymiarze sprawiedliwości" zamietli sprawę pod dywan.
  • Odpowiedz
  • 25
To są chorzy ludzie. Masz przykład tutejszych psiarzy typu Casuel albo przemek-ja, wczoraj cały dzień naśmiewali się że śmierci tego człowieka.

@EditorTM: dodałbym do tego KRCZVSK. Chorzy psychicznie ludzie.
  • Odpowiedz
@nowszyja: nie kundle a owczarki belgijskie z tego co mi wiadomo - rasa może i bystra ale wymagająca silnej ręki, wiele ruchu i tresury, w przeciwnym wypadku właśnie kończy się tak. Warto żeby politycy rozważyli dodanie tej rasy do jakiejś listy ras wymagających zezwolenia gdy będą nad czymś takim pracować.
  • Odpowiedz
W Polsce za pogryzienie jest mandat mniejszy niż za obcierkę samochodem,

@nowszyja: Właściwie to pouczenie, jak w przypadku nie dawnego pogryzienia rowerzysty który (według właścicielki) sprowokował pieska swoją złą energią :)
  • Odpowiedz
Tutaj była klasyka: kobieta pogryziona wcześniej przez te psy musiała bujać się po sądach cywilnych, a policja z prokuraturą nie zrobiły nic.

@nowszyja: właścicielem kundli jest emerytowany pies, więc zero zdziwienia
  • Odpowiedz