Wpis z mikrobloga

Powinni już dawno zaorać te symbole dziadostwa, pijalnie dla patusów i noclegownie dla żulerstwa, zamiast tego zrobić fajne place, dostępne dla każdego.

@dr_papieros: XD

Jak powiedzieć, że nigdy nie byłeś na rod nie mówiąc wprost, że nigdy nie byłeś na rod.

Ale w sumie czego ja po człowiek, który cenówki w sklepie nie rozumiał. XD
  • Odpowiedz
Spytam jeszcze raz, bo widzę problem z odpowiedzią:

Od kiedy to działki można kupić na własność?

@Crankees: odpowiem jeszcze raz bo widzę problem ze zrozumieniem - działka rod to nie tylko ziemia.
  • Odpowiedz
@Krupier: Rozumiem, ale pytam od kiedy działki ROD można kupić na własność?

Idąc twoim tokiem rozumowania. Skoro działka ROD to ziemia (A) + to co nie jest ziemią (B), to spytam ponownie:

Jak kupić na własność działkę ROD (A+B), która jak już tłumaczyłeś dwa razy to nie tylko ziemia.
  • Odpowiedz
@Crankees: normalnie, za pieniądze z umową poświadczoną u notariusza.

Rozumiem, ale pytam od kiedy działki ROD można kupić na własność?

A od kiedy można kupić mieszkanie na własność? Bo co, kupujesz działkę, na której stoi blok?

Połącz kropki.
  • Odpowiedz
@Krupier: A to nie wiedziałem, że notariusz wydaje akt własności działki. Cały czas byłem przekonany, że można jedynie dostać (od PZD) lub kupić (od aktualnego dzierżawcy) prawa do użytkowania takiej działki, a nie że można kupić ją na własność. No jak widać cały życie się uczymy.
  • Odpowiedz
A to nie wiedziałem, że notariusz wydaje akt własności działki.

Nic takiego nie napisałem, ale generalnie jak widać jeszcze niewiele wiesz skoro nie rozróżniasz aktu od poświadczenia.

Cały czas byłem przekonany, że można jedynie dostać (od PZD) lub kupić (od aktualnego dzierżawcy) prawa do użytkowania takiej działki, a nie że można kupić ją na własność. No jak widać cały życie się uczymy.

@Crankees: pokaż w którym komentarzu napisałem, że można
  • Odpowiedz
@Crankees: miałeś wskazać gdzie JA napisałem, że można kupić działkę rod na własność.

Ja p------ę, czy ty naprawdę jesteś tak, głupi czy tylko się ze mną droczysz?
  • Odpowiedz
@Crankees: to jest moja odpowiedź na twoje słowa, ironiczna nieco, ale na to nie wpadłeś.

Spróbuję jeszcze raz, inaczej. Może jednak połączysz kropki - kupując grę na Steam też kupujesz ją na własność?
  • Odpowiedz