Aktywne Wpisy

PorkaTurbo +200
#turboobrazki z przymróżeniem oka ;-) #polska #bytom
Bytom, lokowany w 1254 roku, należy do najstarszych miast Górnego Śląska. Od średniowiecza pełnił funkcję granicznej warowni, a w XVII wieku ród Donnersmarcków uczynił z niego Wolne Państwo Stanowe dzięki wydobyciu srebra, ołówiu i węgila kamiennego. W latach 80. XX wieku w Bytomiu fedrowało sześć kopalń, miasto tętniło życiem, a zabytkowa architektura secesyjna i robotnicze osiedla świadczyły o dobrobycie
Bytom, lokowany w 1254 roku, należy do najstarszych miast Górnego Śląska. Od średniowiecza pełnił funkcję granicznej warowni, a w XVII wieku ród Donnersmarcków uczynił z niego Wolne Państwo Stanowe dzięki wydobyciu srebra, ołówiu i węgila kamiennego. W latach 80. XX wieku w Bytomiu fedrowało sześć kopalń, miasto tętniło życiem, a zabytkowa architektura secesyjna i robotnicze osiedla świadczyły o dobrobycie
źródło: bytom G5x0ntmXwAA2Rug
Pobierz
dawek29 +9
Wynajmuję pokój w mieszkaniu. Wąż od pralki nie jest podłączony - trzeba wsadzać go do kibla. Wczoraj źle go wsadziłem, on musiał wylecieć I zalał mieszkanie... ja ogarnąłem dopiero, gdy sąsiad z dołu zaczął dzwonić do drzwi. Niestety u sąsiada zalało pokój, są zacieki. W sumie nie gadałem jeszcze nawet z właścicielem, bo to zdarzyło się o północy. Strasznie się stresuję. Co wy sądzicie - będę musiał bulić?
#wynajem #
#wynajem #

#korposwiat #kredythipoteczny #nieruchomosci #pracbaza #pracait
Minimalnej to by nawet nie wystarczyło na jedną ratę xD w tej chwili jakbyś wziął kredyt na 600k to rata wynosi koło 4,3-4,5k
Mam poduszkę finansową, inwestycje do upłynnienia, mogę podnająć pokój czy spróbować sprzedać mieszkanie. Na taką ratę zarobię nawet na cieciowce z nadgodzinami, czym się tu przejmować? xD
Pracuję i nadplacam ile wlezie, jak dobrze pójdzie to w 3 lata będę miał spłacony cały kredyt.
pamiętam, jak w 2019 znajoma różowej w------a kredo na fency mieszkanie - pod kurek, a potem jak w------y stopy to cała jej wypłata, pół wypłaty męża szło na rate xD i płacz.
edit: nie doczytałem. kredyt mam oczywiście na mniej niż 600k
To ja mam pytanie uzupełniające.
Nie korci was żeby mieć w życiu taki moment żeby zrobić sobie:
* krótką
@Multipurpose_Labels: No w teorii możesz wbić do starych na kwadrat jak nie znajdziesz pracy.
1. po pierwsze primo bank nie da kredytu 600k golodupcowi ;) maja analitykow, sprawdzaja branze, rodzaj zatrudnienia, dlugosc, stabilnosc etc, to nie 2008 w USA
2. po drugie primo - nie bierze sie kredytow ktorych rata przekracza 20% Twojego przychodu
3. najlepiej miec poduszke + kolejne zrodlo dochodu (wspolmalzonek, mieszkanie na wynajem, crypto do uplynnienia, etc)
4. nie ma teraz oplat za nadplacanie wiec nadplacasz ile wlezie, moze pierwsze
źródło: temp_file3319160247890185959
Pobierz