Wpis z mikrobloga

Wynajmuję pokój w mieszkaniu. Wąż od pralki nie jest podłączony - trzeba wsadzać go do kibla. Wczoraj źle go wsadziłem, on musiał wylecieć I zalał mieszkanie... ja ogarnąłem dopiero, gdy sąsiad z dołu zaczął dzwonić do drzwi. Niestety u sąsiada zalało pokój, są zacieki. W sumie nie gadałem jeszcze nawet z właścicielem, bo to zdarzyło się o północy. Strasznie się stresuję. Co wy sądzicie - będę musiał bulić?

#wynajem #remontujzwykopem #ubezpieczenia
  • 96
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Wąż od pralki nie jest podłączony - trzeba wsadzać go do kibla.

@dawek29: jeżeli masz na papierze ze trzeba tak robić, to to może być rażące niedbalstwo ze strony właściciela, bo instrukcja obsługi pralki raczej mówi o stałym odpływie

Kaucję będzie próbował Ci zabrać, ale moim zdaniem możesz się z tego wybronic
  • Odpowiedz
@dawek29 przecież na to jest ubezpieczenie…. Jak można mieszkać w takim mieszkaniu, gdzie nie ma odpływu z pralki zrobionego? Przecież właściciel to Janusz do potęgi….
  • Odpowiedz
  • 3
@ziomus13: nie wiem, właściwie to dopiero dwa dni temu się wprowadziłem i od razu take coś...

Sądiadka z dołu aferę zrobiła w nocy, że łóżko i telewizor do wymiany (rzeczywiście kapała lekko woda z sufitu. Jestem ciekawy, czy one może tego jakkoklwiek dochodzić z ubezpieczenia
  • Odpowiedz
@dawek29 ogólnie się nie przejmuj, mnie sąsiad zalał i się na mnie wypiął i nic mu nie mogłem zrobić. Takie mamy prawo ¯_(ツ)_/¯
Właściciel mieszkania pokryje ze swojej polisy i tyle.
A fakt że wkładanie węża za każdym razem to niedopuszczalne druciarstwo.
  • Odpowiedz
Wąż od pralki nie jest podłączony - trzeba wsadzać go do kibla

@dawek29: Kocham te wszystkie śmieszne systemy - procesy, które ludzka głowa wymyśla, żeby nie wydać kilku złotych więcej, a przerzucić odpowiedzialność na innych. Te wszystkie gównoprocesiki w pracy, wypełnianie exelków, podpisy 50 kierowników.
  • Odpowiedz
Właściciel mieszkania pokryje ze swojej polisy i tyle.

@seniorwykopek: A Ty dostajesz regres od ubezpieczalni. A jak nie, to witamy w sądzie. Jakiś różowy wrzucał tu kiedyś red flags wynajmu i na liście było ubezpieczenie przez najemcę. Nie ogarniała, że to jest w interesie najemcy.

@dawek29 Sprawdź wysokość odpływu z pralki w instrukcji. Podejrzewam że poziom muszli jest za nisko, to będzie zaniedbanie właściciela. Jeżeli jest OK - twoje.
  • Odpowiedz