Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 103
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@cyconiusz: piłem nałogowo Muszynianke dopóki nie kupiłem saturatora. Teraz n-------m krakowską kranówkę z gazem i zapomniałem już jak to jest mieć plastikowe butelki w domu. Nawet żywiec most niggas się do niej nie umywa, polecam jak mieszkasz gdzieś na południu. Na północy kranówka raczej nie należy do najlepszych trunków, więc bym sobie odpuścił ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
prześladowania niepełnosprawnej części społeczeństwa przez korki jak widzę nie ustaje

@Deska_o0: wmawiania przez nie mniej niepełnosprawną część społeczeństwa, że "przecież można się przyzwyczaić" też widzę dalej nie ustaje.
  • Odpowiedz
@braszok: O właśnie też chciałem napisać o wersjach Muszynkanki. Ostatnio kupiłem zdrój z mniejszą ilością magnezu który chcę suplementować, a większą sodu którego powinienem unikać. Jeszcze jakby był wybór w sklepie to ok, ale zwykle jest tylko jedna i ostatnio najczęściej te "gorsze". Nie wiem, może kwestia regionu. A te dopiski to dla mnie też lekkie nadużycie i jechanie na fali opinii o najlepszym składzie. Powinni dać zupełnie inne nazwy
  • Odpowiedz
W unijnych korkach zmienili je na przyczepiane jako jedni z ostatnich.

Gdy już to zrobili, korek łatwo da się oderwać i nadal korzystać jak dawniej (spoko, oddam ten korek, chcę mieć tylko komfort użytkowania).

@cyconiusz:
  • Odpowiedz
@cyconiusz: ta woda ma smak, dlatego jest niedobra, woda powinna być neutralna smakowo. Zazwyczaj jest taka przy mineralizacji max. 500. Muszynianka ma 1800 więc smak jest mocno wyczuwalny co mi nie pasuje
  • Odpowiedz
wmawiania przez nie mniej niepełnosprawną część społeczeństwa, że "przecież można się przyzwyczaić" też widzę dalej nie ustaje.

@Krupier: Co tu jest do wmawiania, skoro tak się właśnie dzieje? xD Mamy dokładnie to samo co w przypadku papierowych słomek w McDonaldzie - w internecie jazgot jak się rozległ tak już praktycznie zamilkł i zostali tylko pojedynczy znudzeni "freethinkerzy", przeważnie kretyni od ekospisków czy zwykłe szury, a biznes się kręci jak zwykle.
  • Odpowiedz
@Elaviart: no, właśnie to się dzieje - każdą durnotę opakowaną w wyświechtane hasełka wam sprzedadzą, a wy ją łykniecie i jeszcze będziecie popierać. :D Typowy motłoch.

edit: wiedziałem, że skądś kojarzę nick. Widzę notka aktualna od lat. :D
Krupier - @Elaviart: no, właśnie to się dzieje - każdą durnotę opakowaną w wyświechta...

źródło: obraz

Pobierz
  • Odpowiedz
wmawiania przez nie mniej niepełnosprawną część społeczeństwa, że "przecież można się przyzwyczaić" też widzę dalej nie ustaje.

@Krupier: o czym ty piszesz? od jakiegoś 2020 było wiadomo że to rozwiązanie wejdzie i to nie tylko w unii, kompletnie nikt nie miał z tym problemu, więc logicznym jest że każdy to zaakceptował, a po latach od zapowiedzi weszło. Do czego ty chcesz się przyzwyczajać? Wyjdź spod kamienia i zainteresuj się otaczającym
  • Odpowiedz
@lunga: Z tego co zauważyłem, to biedronka ma zazwyczaj Zdrój, Lidl zależy, ale tam często spotykam zwykłą ale i zdrój. No i osiedlowe/lokalne sklepy jak widzę, to zwykła też.
  • Odpowiedz
A po przelaniu przez dzbanek z filtrem to już każda kranówka robi się smaczna.

@_Pepe_: Bo w kranowie jest kamień które trzeba od filtrować, a w butelkowanej smaczne mineraly xD
  • Odpowiedz
@Rad-X: Kamień to Ci mózg obrósł. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Jak nie wierzysz to nalej sobie po szklance kranówki i kranówki przelanej przez filtr. Jeśli nie czujesz różnicy w smaku - pij na zdrowie. Ja czuję.
  • Odpowiedz