Aktywne Wpisy

Yuri_Yslin +926
Ujawnienie cen przez deweloperucha odkryło ciekawe przypadki sprzedaży mieszkań nie tylko poniżej ceny rynkowej, ale również poniżej ceny odtworzeniowej, co raczej sugeruje korupcję (jak każda sprzedaż ze stratą na rosnącym rynku) - gdyby UOKiK nie był takim bezużytecznym g*wnem... bo powinien się tym natychmiast zainteresować.
@affairz masz zasięgi, warto chyba grzać temat.
#nieruchomosci #afera
@affairz masz zasięgi, warto chyba grzać temat.
#nieruchomosci #afera

annlupin +56
zaraz bede horrory oglądać tylko na picke trzeba poczekać jeszcze a co uwas

Polska jest JEDYNYM KRAJEM UE, który nie zrównał wieku emerytalnego lub nie planuje jego zrównania w nadchodzących latach.
Dziś dodaję ten post po raz ósmy. To ważna liczba, bowiem 8 to także liczba lat różnicy między długością życia kobiet i mężczyzn. Oczywiście na niekorzyść mężczyzn. To jeden z najgorszych wyników w UE.
Będę Wam o tym przypominał codziennie do zrównania wieku emerytalnego kobiet i mężczyzn, mojego przejścia na emeryturę lub aż mi się znudzi.
8/∞
#codziennaemerytalnadyskryminacja #dyskryminacjamezczyzn #emerytura #polska
ale podstawowy wiek powinien być równy, lub nawet większy dla kobiet z racji długości życia
źródło: total-fertility-rate-in-europe-2023-4-data-v0-75tkkqth5kzc1
Pobierz@bzyku95: czemu? Nigdzie w Europie chyba nie ma takich pomyslow. Rowny to rowny.
Nie mowiac juz o tym ze co z sytuacjami kiedy ktos jest bezplodny, albo np dziecko umrze/zginie - liczy sie do dluzszej emerytury, czy nie?
Za dużo propagandy
Komentarz usunięty przez moderatora
@kijanu_riws: no tak było to podniesienie, dla mężczyzn o 2 lata, dla kobiet o 7. Ale jak wolicie dalej być dymani to śmiało. Z resztą ja mam dopiero 25 lat, za mojego życia i tak nie będzie emerytury w wieku 65 lat, a zmieni się to pewnie 10 razy, bo braknie rąk do pracy przy obecnej
źródło: 1
Pobierz