Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Czy istnieje życie poza #korpo? 6 lat w tzw. biznesie i pęka mi łeb od nadmiaru głupot wymyślanych co chwilę przez HQ, chcących się im podlizać managerów, anetki z HR. Oprócz tego ciągłe 8h przed kompem, Excele, cyferki i kolumny powodują, że po pracy nie mam ochoty na nic. Co najwyżej odpalę film na Maxie, bo przed kompem nawet nie chce mi się siedzieć. Rower czy spacery nie pomagają. Mam ochotę rzucić to wszystko w 3.14zdu i zająć się czymś przydatnym, z namacalnymi efektami pracy a nie kolorkami w tabelce. Nieironicznie lepiej czułbym się hodując pomidory albo mając pasiekę.
#zycie #pytaniedoeksperta #kariera #pracbaza #korposwiat

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: razzor91

• 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kasx89: Duże januszexy to chyba najwiekszy rak. Połączenie najgorszych cech korpo i małych januszexów tworząc turbo gówniane miejsce pracy z niekompetentnymi przełożonymi i niższymi zarobkami.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
władczy-mędrzec-90: Niestety nie istnieje życie poza korpo bo zawsze jest coś do zrobienia, coś co wymaga poprawy, zaległe rzeczy i stare niewyjaśnione sprawy które ciągną się latami. A nawet jak jest wszystko git (co niemożliwe) to jest nacisk na rozwój, usprawnienia, poprawe wyników. Więc nie, nie ma. Masz pracować aż zdechniesz a ta kobyła ma być ciągnięta przez kolejnych i kolejnych

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował:
  • Odpowiedz