Wpis z mikrobloga

@mirko_anonim: bo grzeczny facet często nie daje im emocji. Poza tym kobiecy gadzi mózg potrzebuje faceta, który będzie miał w sobie więcej niż pierwiastek człowieka pierwotnego / chama. Tak samo jak męski gadzi móżg potrzebuje kobiety, która będzie trochę k0rewska w łóżku (ładna nazwa - zmysłowa).

A co do ludzi uczynnych, ludzie jako gatunek tego nie doceniają. Dlatego nie dawaj swojej różowej za dużo zbyt drogich prezentó. Musi na nie
  • Odpowiedz
@mirko_anonim bo mylicie "lubić jakąś cechę u ludzi" z "lubić ludzi za jakąś cechę".
Więc o ile cecha "miły" jest nice to have to ciężko oczekiwać, że będziemy wchodzić z kimś w związek "bo jest miły" ¯_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@mirko_anonim bo są nudni, są domatorami i nic ciekawego do życia nie wnoszą?

Ale tak jak wyżej pisali - to są cechy, których szukasz aby dopasować się z partnerem, jak ktoś sam jest spokojny domator na przykład, ale nie będzie to przesadzać o niczym, nic wyjątkowego.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: bzdury, mój mąż spełnia wszystkie te cechy (no, może z wyjątkiem nudy) i bardzo go lubię. To nie kwestia płci a zwyczajnie człowieka, no i tak jak @xentropia napisała, nie wchodzi się w związek dlatego, że jakaś cecha u kogoś występuje tylko z powodu całokształtu cech, dogadania się, sytuacji i okoliczności w jakich się poznało i jak się relacja rozwijała dalej.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Mili, grzeczni, spokojni, uczynni - fajnie. Bardzo lubimy, choć oczywiście bycie miłym to trochę mało. Jak masz ładną dziewczynę, która jest miła, to będzie jej zaleta. Jak dziewczyna jest nieatrakcyjna, to uczynność niewiele jej pomoże. To taka sama sytuacja.
Btw, znam paru gości, których wykop określiłby jako alfa (osobowość lidera, mają nad wszystkim kontrolę, laski się do nich kleją) i oni są naprawdę mili i uprzejmi dla wszystkich.

Nudni
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
zorganizowana-ekspertka-82: Bo dla nas facet żeby był atrakcyjny musi być twardy i mieć silny charakter. Samo bycie miłym i nudnym w niczym nie przeszkadza. Ale 99% z tych miłych i grzecznych to nieśmiałe sierotki marysie, miękkie faje które pozwalają sobie wejść na głowę bo się boją wszystkiego. I to jest żałosne. Mam nadzieję że pomogłam, pozdrawiam.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
  • Odpowiedz
  • 2
@mirko_anonim Lubimy. I jak taki facet jest do tego normalnym facetem to się do niego kolejka lasek ustawia.

Problem polega na tym, że jak facet pisze, że żadna go nie chce, bo jest 'miły' albo 'grzeczny', to wcale nie jest miły i grzeczny tylko zazwyczaj po prostu jest totalną sierotą życiową. ¯_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: bo jak jesteś nudny, to te pozostałe cechy nie mają znaczenia xD kto lubi nudnych ludzi? kto do nich ciągnie? nikt. plus często pozostałe cechy często są efektem bycia nudnym - no jak jesteś nudny i się boisz własnego cienia, to oczywiste że jesteś grzecznym domatorem, bo boisz się konfrontacji z czymkolwiek i po prostu nie masz wyboru xD
  • Odpowiedz
@MajorKusiol: Mnie też zawsze bawi to przekonanie dotyczące "dostarczania emocji" xD No chyba że to ze mną jest coś nie tak, bo lubię spokój, a nie jakieś rollercoastery, nadmiar emocji mnie przytłacza i idealny chłop dla mnie to byłby taki, który miałby w tej kwestii podobnie. A chamstwo mnie strasznie razi i odrzuca.
  • Odpowiedz