Wpis z mikrobloga

Dużo znacie #programista15k, którzy w ostatnich 3 latach się pobudowali albo pokupowali piękne szeregóweczki z tarasem, jedyne "30 minut autostradą" od centrum?

U mnie rekordziści wyrypali, jakieś 30-40 km od miasta/biura xD

No bo wiesz "ja 100% zdalnie, a Marzenka tylko raz w tygodniu musi być". Machający papież, jeżeli chodzi o zmianę albo poszukiwanie nowej roboty.

#nieruchomosci
rzzz - Dużo znacie #programista15k, którzy w ostatnich 3 latach się pobudowali albo p...

źródło: image

Pobierz
  • 64
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@rzzz: XDDD Ale pierdzielenie xD Od 3 lat nie byłem w biurze ani razu xD Wszystkie dobre oferty oferują pracę zdalną. Jak ktoś oferuje w biurze to od razu 'red flag' bo wiadomo że to Januszex xD
  • Odpowiedz
  • 282
@rzzz Już w pierwszym zdaniu po nagłówku masz informację że w IT niemal połowa ofert pracy jest na pracy zdalnej, sam pracuje w pełni zdalnie od 3 lat i nic nie zapowiada tu zmiany.

Jak ktoś potrzebuje pracować zdalnie to znajdzie taką pracę bez problemu. Bo skoro połowa ofert w Polsce jest zdalna, to taki człowiek ma dostęp do "tylko" połowy ofert ze swojego regionu i połowy ofert z całej Polski.
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 2
- ktoś kupuje mieszkanie poza miastem

randomowy wykopek: HAHA ALE DEBIL

@bb89: no nie. Powinno być:

- Ktoś kupuje mieszkanie poza miastem i zakłada, że zawsze
  • Odpowiedz
@rzzz: No i? W takim Gdańsku masz wręcz połowę miasta (Południe), która z roku na rok stoi w coraz dłuższych korkach. Znajomi dojeżdżają ponad godzinę (samochodami lub miejską). Miałem chwilę jak dojeżdżałem do GD z takiego miasteczka 30-40km i wyrabiałem się w 35-40 minut.

Machaj dalej.
  • Odpowiedz
ja zakladam, ale ze pracy zdalnej będzie tylko przybywać.

@matti-nn: xD duże ryby w branży kończą z pracą zdalna. Patrz Amazon ostatnio. Mniejsi małpują to co robią więksi ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
XDDD Ale pierdzielenie xD Od 3 lat nie byłem w biurze ani razu xD Wszystkie dobre oferty oferują pracę zdalną. Jak ktoś oferuje w biurze to od razu 'red flag' bo wiadomo że to Januszex xD

@Rakky: @rzzz @zamknij_morde_waski

Amazon właśnie wprowadza nakaz powrotu do biur 5 dni w tygodniu dla wszystkich pracowników biurowych, koniec pracy zdalnej, zaraz wejdą kolejne korporacje i praca zdalna będzie miała piękny pogrzeb.
  • Odpowiedz
@mch0588: no i przekonamy sie kto na tym dobrze wyjdzie. ( ͡° ͜ʖ ͡°) firmy oferujące pracę zdalna mają przewagę na samym starcie i przyciągną lepszych pracownikow.
  • Odpowiedz
@PfefferWerfer: Usuń konto. Jasne, już nie mogę się doczekać aż sztuczna inteligencja mnie zastąpi. Póki co to nawet Juniorów nie potrafi zastąpić xd Amazon to firma handlowa a nie IT. Pozdrawiam
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 1
w IT niemal połowa ofert pracy jest na pracy zdalnej

@Kakaladze: Tendencja jest malejąca, z roku na rok jest coraz mniej ogłoszeń full-remote.

sam pracuje w pełni zdalnie od 3 lat i nic nie zapowiada tu zmiany

Wiadomo, nigdy nic nie zapowiada zmiany... dopóki ta nie zajdzie. Pamiętaj, też że mogą cie po prostu zwolnić, tego też nigdy nikt nie
  • Odpowiedz
@PfefferWerfer: Praca zdalna była jeszcze sporo przed Covidem. Zobaczymy czy Amazon nie będzie miał za chwile problemu z pracownikami. Zwolnienia też są spowodowane głupotą firm, które pozatrudniały za dużo ludzi (co było nieuzasadnione biznesowo).
Tak jak @matti-nn napisał - firmy z pracą zdalną będą miały przewagę — kandydaci z całej Polski będą mogli aplikować.
  • Odpowiedz
@mch0588 @PfefferWerfer

Oczywiście Amazon zarządził taką politykę (i jako firma zbierająca dane ile ich pracownik sra nie ma żadnych danych które udowadniałaby wyższość pracy z biura), ale większość uważa, że to ciche layoffy. Microsoft na przykład powiedział ostatnio coś przeciwnego do polityki Amazona. Więc zaczynamy mieć doczynienia z konkurencją w tym temacie i zobaczymy komu się to bardziej oplaci.

W każdym razie ryzyko jest i Ci którzy się kredytują na
  • Odpowiedz