Aktywne Wpisy
jacek7921 +1
Słuchajcie mam taki problem mama nie pozwala mi zostawać na na noc do dziewczyny może by nie było w tym nic dziwnego, gdyby nie to że za kilka miesięcy kończę 35 lat. Ona mieszka 150 km ode mnie i i nawet nie opłaca się wracać czasami, ale specjalnie jadę do domu zamiast zostać u Niej, bo mama wydzwania. Teraz byłem w sobotę i specjalnie wracałem do domu żeby rano w niedziele znowu

SystemHalted2_0 +237
źródło: temp_file5157770095813042508
Pobierz

Ale skoro już to przeszło to proponuję wprowadzić kolejne kaucje, no bo dlaczego niby nie?
Kaucja na papierki po batonie - 50gr będzie odpowiednie. Ewentualnie 1zł dla czekolad.
Kaucja na opakowanie po makaronie - od 50gr do 1zł w zależności od ilości makaronu.
Kaucja na plastikowe opakowania po mięsie, twarogach, serkach - 1zł kaucji
Kaucja na aluminiowe puszki po konserwach - 2zł kaucji
Dlatego nie? Przecież skoro mieliście siłę przynieść to ze sklepu do domu to w drugą stronę też dacie radę lol.
Oczywiście do tego obowiązkowe podniesienie opłaty za wywóz śmieci, żeby dojechać obywatela jeszcze mocniej.
Bo dotychczas wszystkie butelki przecież wywoziło się co weekend do lasu albo puszczało rzeką. Nikt nie segregował plastików, tak było.
No ale to bardzo niska cena za to, żeby uciemiężony ciemsiembiorca będzie miał za darmo posegregowane plastiki.
W końcu Niemcy mają system kaucyjny od lat, a wiadomo że niemiec to lepszy niż polak więc trzeba wszystko kopiować od niemca, bo niemiec mundrzejszy a polak głupi, tak.
Może w końcu będzie można normalnie iść chodnikiem, bo dotychczas to nie było widać gdzie chodnik bo wszystko zasłaniały plastikowe butelki.
Teraz to może w Polsce będzie w końcu czysto, tak jak na zachodzie bo wiadome, że zachud czysty a w Polsce to brudno bo polak to dużo gorszy jest od innych, tak.
#kaucja #systemkaucyjny
źródło: temp_file8427984344220884271
Pobierz@Beeercik: serio wy dostajecie jakiegoś orgazmu jak zgnieciecie butelkę i wyrzucicie do kosza na śmieci? ( ͡º ͜ʖ͡º)
A Ty dostajesz orgazmu jak wsiadasz w auto z butelką w ręku, jedziesz pod sklep, wkładasz butelkę w otwór i słyszysz jak zgniata ją za Ciebie maszyna?
Jak idziesz do baru mlecznego i chcesz jedzenie na wynos to albo płacisz za pojemniki albo przynosisz swoje słoiki/pudełka.
Jak kupujesz na targu truskawki w łubiance to przecież płacisz kaucję za łubiankę. Mają ci ją w gratisie dać?
Kto podniesie rękę na a-----l, ten straci władzę.
Sprawdza się to od dekad. Dlatego każdy boi się to ruszyć.
@LukaszTV: nie, za to wkruwia mnie że na ten gówniany, nic nie poprawiający system idzie 10 miilardów rocznie. A odklejeńcy tacy jak ty twierdzą, że to nic złego że trzeba jak menel chodzić do kauflanda z worem butelek.
Kaucję trzeba doliczyć, a żaden automat nie przyjmie tak małej butelki.
Komentarz usunięty przez moderatora
@Beeercik: dlaczego tylko Niemcy zawsze prawaki pisdaki przywołujecie? Ukochana przez Polaków Chorwacja ma ten system od 2006 i jakoś tam nikt nie stęka jak u nas prawaki ruskie pisdaki :) W ramach protestu będziecie wsadzać głowę w dziurę od maszyny kaucyjnej?
@Beeercik: Tak. Zamykam temat.
@windows95: brednie.