Wpis z mikrobloga

Dużo znacie #programista15k, którzy w ostatnich 3 latach się pobudowali albo pokupowali piękne szeregóweczki z tarasem, jedyne "30 minut autostradą" od centrum?

U mnie rekordziści wyrypali, jakieś 30-40 km od miasta/biura xD

No bo wiesz "ja 100% zdalnie, a Marzenka tylko raz w tygodniu musi być". Machający papież, jeżeli chodzi o zmianę albo poszukiwanie nowej roboty.

#nieruchomosci
rzzz - Dużo znacie #programista15k, którzy w ostatnich 3 latach się pobudowali albo p...

źródło: image

Pobierz
  • 64
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

U mnie rekordziści wyrypali, jakieś 30-40 km od miasta/biura xD

@rzzz: to dużo według ciebie? XD Standardowy dojazd dla śmiertelników w całej europie, jeśli ktoś chce mieć coś więcej niż kurnik, już nie mówiąc o USA. I to dla ludzi pracujących stacjonarnie xD
  • Odpowiedz
@rzzz wszystko jeszcze zależy co to za praca w biurze.
Znam takich, którzy owszem, muszą do biura pojechać ale nie muszą na konkretną godzine. Mogą na 7 a mogą na 10. Także nie muszą pocić się w porannym korku czy zdążą odbić kartę w fabryce smrodu tylko jak będą tak będą. To zresztą nie dotyczy tylko programistów ale mnóstwa osób na JDG czy innym b2b.
  • Odpowiedz
@rzzz: I bardzo dobrze. Nie ma lepszej rzeczy niż praca zdalna bądź hybrydowa. To oszczędność dla pracodawcy, potrzebuje on mniejszą przestrzeń biurową, oraz niebotyczna dla pracownika, bo nie traci pieniędzy i czasu na dojazd. Oczywiście, nie każdy ma warunki na pracę zdalną, ale to osobny problem, że ludzi nie zdać na odpowiednie mieszkania.
WYmóg by wracać do biur wynika, w moich oczach, z prostackiej potrzeby kontoli pracownika i to w
  • Odpowiedz