Wpis z mikrobloga

Dużo znacie #programista15k, którzy w ostatnich 3 latach się pobudowali albo pokupowali piękne szeregóweczki z tarasem, jedyne "30 minut autostradą" od centrum?

U mnie rekordziści wyrypali, jakieś 30-40 km od miasta/biura xD

No bo wiesz "ja 100% zdalnie, a Marzenka tylko raz w tygodniu musi być". Machający papież, jeżeli chodzi o zmianę albo poszukiwanie nowej roboty.

#nieruchomosci
rzzz - Dużo znacie #programista15k, którzy w ostatnich 3 latach się pobudowali albo p...

źródło: image

Pobierz
  • 64
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@rzzz: pracowalem zdalnie na dlugo przed covidem, teraz nadal pracuje . - pojawiam sie w biurze 2-3 razy w miesiacu, ale to bardziej towarzysko. natomiast nie budowalem sie pod miastem wole duze mieszkanie przy metrze - mam prawie 120m i mi w zupelnosci wystarcza na rodzine 4os
  • Odpowiedz
@proteina_sin_huevos: co za różnica ile klepią jeśli wywiązują się ze swoich obowiązków? Wykwalifikowany pracownik nie da się skusić do powrotu do biura nawet za wyższa stawkę. Wiec firmy oferujące remote będą miały konkurencyjna przewagę. Proste.
  • Odpowiedz
lepszych czyli jakich? tych co klepią 2 etaty na raz?

@proteina_sin_huevos: mają większe pole do wyboru jeśli chodzi o pracowników a to pozwala na lepsze przesianie pod względem skilla i ewentualnych zarobków, czyli może im się udać taniej zatrudnić lepszego lub takiego samego pracownika, a to jest spora przewaga.
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 2
Nadal, jak mam tracić 2-3h dziennie na dojazdy do biura które są totalnie zbędne to już wolę zarabiać mniej

@zamknij_morde_waski: Tak, dokładnie to napisałem w komentarzu wcześniej, ze względu na rozjazd w popycie/podaży "full-remotów", najprawdopodobniej będą robić za mniej.
  • Odpowiedz
@rzzz: ojej, nie wiem jak ja daję radę dojeżdżać do pracy łącznie godzinę w obie strony już 5 lat ( ͡° ʖ̯ ͡°)
A zamiast domu 200 m2 i działki 20 arów mogłem wybrać ekskluzywny kurnik 20 m2 i dojeżdżać tyle samo albo 15 minut krócej. Chlip chlip
  • Odpowiedz
@rzzz widać że bordo i umiesz trollować, ale niech będzie odpowiem. Porównywanie kogoś kto bierze kredyt we frankach do tego że ktoś chce mieszkać w domu i ma w głowie że mieszka daleko od miasta żeby nie brać milionowych kredytów to debilizm. Pozdrawiam
  • Odpowiedz
U mnie rekordziści wyrypali, jakieś 30-40 km od miasta/biura xD

@rzzz: u mnie rekordziści wyprowadzili się z Warszawy pod Lublin. Tych co pobudowali domy koło Otwocka czy Nadarzyna jest dużo.
  • Odpowiedz
Ale pierdzielenie xD Od 3 lat nie byłem w biurze ani razu xD

Pogratulować Ci czy co? :)

Wszystkie dobre oferty oferują pracę zdalną.

nie wszystkie i żadna kierownicza.
@Rakky:
  • Odpowiedz
Usuń konto. Jasne, już nie mogę się doczekać aż sztuczna inteligencja mnie zastąpi. Póki co to nawet Juniorów nie potrafi zastąpić xd Amazon to firma handlowa a nie IT. Pozdrawiam

@Rakky: Amazon z samego AWSa miał 88 mld USD przychodów w 2023 (16% całej spółki), ale AWS odpowiada za 67% zysków całej grupy Amazon, dodaj do tego 44 mld z reklam czy 39 mld ze streamingu i subskrypcji a wyjdzie jeszcze
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@bb89 przecież to analogiczny case. Frankowicze też chcieli tylko własne mieszkanie/dom, trochę taniej, pomijając towarzyszące ryzyko.
  • Odpowiedz
A zamiast domu 200 m2 i działki 20 arów mogłem wybrać ekskluzywny kurnik 20 m2 i dojeżdżać tyle samo albo 15 minut krócej.

@KanJaweuDieZweite: zawsze mnie zastanawia dlaczego z nowoczesnym domem pod miastem zestawia sie albo jakis obskurny blok z wielkiej plyty albo kurniki 20-50m. Dom pod miastem powinno sie porownywac do duzego mieszkania w dobrej lokalizacji wtedy dyskusja ma sens. bo wiadomo ze jesli jest wybot pomiedzy gniezdzeniu sie
  • Odpowiedz
dyrektor mojego działu pracuje od lat zdalnie.

@matti-nn: a my własnie sprowadziliśmy do Wawy 2 ludzi z Londynu na C-Level. 5 dni w biurze, do domu latają sobie weekendami.
  • Odpowiedz