Wpis z mikrobloga

Dużo znacie #programista15k, którzy w ostatnich 3 latach się pobudowali albo pokupowali piękne szeregóweczki z tarasem, jedyne "30 minut autostradą" od centrum?

U mnie rekordziści wyrypali, jakieś 30-40 km od miasta/biura xD

No bo wiesz "ja 100% zdalnie, a Marzenka tylko raz w tygodniu musi być". Machający papież, jeżeli chodzi o zmianę albo poszukiwanie nowej roboty.

#nieruchomosci
rzzz - Dużo znacie #programista15k, którzy w ostatnich 3 latach się pobudowali albo p...

źródło: image

Pobierz
  • 64
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@matti-nn: ale C level to jest wyzej niz kierownicze stanowisko. Dyrektorzy Zarzadzajacy musze byc w biurze czesto bo to jest tez funkcja reprezentacyna.ja sam jestem zaszeregowany w IT jako Dyrektor i owszem w wiekszosci pracuje zdalnie w biurze jestem glownie towarzysko, ale jak biznes z ktorym pracuje tu przylatuje no to wtedy musze sie do biura ruszyc na te 2-3 dni pod rzad. czasem tez trzeba poleciec do US albo
  • Odpowiedz
To Ty powiedziałeś ŻADNE kierownicze. Wytknalem Ci, że jesteś w błędzie

@matti-nn: no tak, kuc z polibudy literalnie podejdzie do słowa żadne, żeby znaleźć jeden wyjątek i się cieszyć, że ma racje :)
  • Odpowiedz
@Anakee: jeden wyjątek xD chcesz to Ci podam więcej ofert na kierownicze stanowiska. Ale masz jakiś bol d--y, że inni mogą a Ty nie. Takze niech boli dalej XD
  • Odpowiedz
azon właśnie wprowadza nakaz powrotu do biur 5 dni w tygodniu dla wszystkich pracowników biurowych,

@PfefferWerfer: amazon to firma pod wpis w cv tak samo jak inne firmy rozpoznawalne loga. natomiast duzo lepiej zarobisz w amerykanskich firmach ktore mimo ze maja market cap na poziomie od kilku do klkudziesieciu MLD dolarow to dla przecietnego zjadacza chleba ich nazwy nic nie mowia.- to sa wlasnie najlepsze miejsca do pracy i w
  • Odpowiedz
Ale masz jakiś bol d--y, że inni mogą a Ty nie. Takze niech boli dalej XD

@matti-nn: ska ta idea? na moim stanowisku jest 100% dowolności. Mogę 100% z domu, mogę 100% z biura.
  • Odpowiedz
@rzzz: powinno być w interesie państwa żeby praca była zdalna jak to możliwe bo wtedy ludzie mogą przeprowadzić się do mniejszych miast, wsi a w miastach wojewódzkich poprawi się dostępność mieszkań dla osób co nie mają takiej możliwości, co więcej nie będzie takiej przepaści między miastami
  • Odpowiedz
sam pracuje w pełni zdalnie od 3 lat i nic nie zapowiada tu zmiany.

Jak ktoś potrzebuje pracować zdalnie to znajdzie taką pracę bez problemu

@Kakaladze: ogólnie to zgadzam się z tym wyżej plusowanym, ale ty dobrze poleciałeś XD
  • Odpowiedz
@rzzz:

patrzecie co za debile z tego IT, tylko połowa ofert na rynku pracy jest zdalna a ci się wybudowali na wsi. I kto teraz jest głupi co????

• Odpowiedz
Jak ktoś potrzebuje pracować zdalnie to znajdzie taką pracę bez problemu

@Kakaladze: znam takiego, co tak myślał. Teraz siedzi w domu 30km od Wrocławia i się kisi w robocie, bo nikt się nie odzywa

Można zaklinać rzeczywistość, ale takie manewry to ograniczanie sobie możliwości w przyszłości. I niestety, ale korpo mają coraz większy problem z wdrażaniem entry level pracowników, więc będę naciskać bardziej doświadczonych na obecność w biurze. Stąd nawet
  • Odpowiedz
@rzzz pracuje zdalnie już przed covidem. A takze moja żona, brat, większość bliskich znajomych (nie koniecznie IT).

Ostatni raz byłem w biurze w zeszłym roku a mam 25km, nie zanosi się abym zobaczył kogoś z pracy w najbliższych miesiącach. ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz