Wpis z mikrobloga

Ta składnia jest zajebista. W ogóle powershell jest zajebisty, tylko trzeba trochę mindset zmienić ( ͡° ͜ʖ ͡°) i mówię to jako zatwardziały linuksiarz

@dafto: No zajebista w ciul. Mimo że na windowsach pracowałem wszystkich od 3.11, to i tak wolę pracować na linuksie, bo zrobienie czegokolwiek w tym powershellu to katorga. A jeszcze próbujesz szukać w internecie, znajdujesz odpowiedź od jakiegoś eksperata microsoftu z 20 lat expa, tylko że...
  • Odpowiedz
@Kryspin013 sam concept ma z 50 lat jak nie wiecej. Jakoś do tej pory nie dostaliśmy szybkiego wyszukiwania plików

@Mazowia: nie pisałem o koncepcie tylko o tym, że indeksowanie plików już było a i tak na windowsie to działało jak g---o xd
  • Odpowiedz
Co jest w niej takiego, co by wyróżniało ją na plus w porównaniu nie wiem, do jakiegokolwiek języka programowania?

@wstanczyk: ale to zdecyduj się, czy piszemy o terminalach, czy językach programowania.
@Kryspin013 chryste panie. Po co takie kombinowanie, jak jest psremoting.
@Kryspin013 nie będę za ciebie odrabiać prac domowych. Dam ci klucz. W powershellu nie operujesz na stringach, tylko na obiektach.
  • Odpowiedz
@Kryspin013 nie będę za ciebie odrabiać prac domowych. Dam ci klucz. W powershellu nie operujesz na stringach, tylko na obiektach.

@dafto: co ty nie powiesz? Ja też ci dam klucz: powershell to jest g---o jako shell. To się nadaje głównie do skryptowania. W ogóle by się dało jakoś sensownie z tego korzystać m$ porobił aliasy z poleceniami jak w unixie ale to nie wiele daje. Do tego w Powershellu dalej
  • Odpowiedz
@evolved jak mi sie win98se podobal, to slow mi brakuje. Co prawda byl to system niestabilny w porownaniu z tymi dzisiejszymi, a zarazem bardzo stabilny gdyby porownac go z win98 lub 95, ale byl dosyc czytelny i bardzo fajnie sie z niego korzystalo.
  • Odpowiedz
@dafto to ja cię zaskoczę - w terminalu linuksa używasz języka programowania - zwykle Bash. Podobnie w innych interpretowanych językach możesz przy pomocy konsoli wykonywać różne operacje.
  • Odpowiedz