Aktywne Wpisy

Bunch +1
Ale co to za p---------e, że "że względu na Twoje ograniczenia sprzętowe" nie mam aktualizacji do Windows 11? Ja mam akurat bardzo dobry komputer. Więc do to za g---o-informacja pewnie wyświetlana każdemu? #microsoft #informatyka #windows #komputery
źródło: temp_file2428619352395669168
Pobierz
renegatt +3
Szukam ekipy na trzydniową głodówkę – ktoś chętny? 💧
Cześć Mirki i Mirabelki,
chcę zrobić 3-dniową głodówkę (72h) – tylko woda, ewentualnie sól/potas/magnez jak będzie trzeba. Kilka razy w życiu robiłem już dwudniowe głodówki ale Chciałbym pójść o krok dalej.
Szukam ekipy, która chciałaby przejść przez to razem – dla zdrowia, resetu organizmu, testu silnej woli albo po prostu ciekawości.
✅
Cześć Mirki i Mirabelki,
chcę zrobić 3-dniową głodówkę (72h) – tylko woda, ewentualnie sól/potas/magnez jak będzie trzeba. Kilka razy w życiu robiłem już dwudniowe głodówki ale Chciałbym pójść o krok dalej.
Szukam ekipy, która chciałaby przejść przez to razem – dla zdrowia, resetu organizmu, testu silnej woli albo po prostu ciekawości.
✅

źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz@dafto: No zajebista w ciul. Mimo że na windowsach pracowałem wszystkich od 3.11, to i tak wolę pracować na linuksie, bo zrobienie czegokolwiek w tym powershellu to katorga. A jeszcze próbujesz szukać w internecie, znajdujesz odpowiedź od jakiegoś eksperata microsoftu z 20 lat expa, tylko że...
źródło: 50aoj1jh8yb61
Pobierz@dafto: tak, a jak logujesz się po ssh do serwera windowsowego? xd
@Mazowia: nie pisałem o koncepcie tylko o tym, że indeksowanie plików już było a i tak na windowsie to działało jak g---o xd
Everything momentalnie wszystko pokazuje w ułamku sekundy
https://www.voidtools.com
źródło: everything
Pobierz@dafto: no właśnie nie mogę,
@wstanczyk: ale to zdecyduj się, czy piszemy o terminalach, czy językach programowania.
@Kryspin013 chryste panie. Po co takie kombinowanie, jak jest psremoting.
@Kryspin013 nie będę za ciebie odrabiać prac domowych. Dam ci klucz. W powershellu nie operujesz na stringach, tylko na obiektach.
@dafto: co ty nie powiesz? Ja też ci dam klucz: powershell to jest g---o jako shell. To się nadaje głównie do skryptowania. W ogóle by się dało jakoś sensownie z tego korzystać m$ porobił aliasy z poleceniami jak w unixie ale to nie wiele daje. Do tego w Powershellu dalej
Fuj.
Dziwne że tego nie mają na stronie głównej tylko na forum umieszczone przez co prawie mało kto zdaje sobie sprawe z tak zajebistego ficzera
https://www.voidtools.com/forum/viewtopic.php?t=9540
@Pasiak420: xDDDD
🤣