Aktywne Wpisy
Pepe_kolchoznik +32
Skoro na przykład za wjazd na czerwonym świetle jest 15pkt a jakieś 9 miesięcy temu dostałem pierwszy u jedyny mandat w życiu za prędkość z 8pkt to jak bym teraz wjechał na wczesnym czerwonym praktycznie tracę uprawnienia xD przecież to jest p------e. Ruchają nas jak chcą #motoryzacja #samochody #prawo #prawojazdy
heksengerg +48
Opisy lepsze niż z policyjnych kartotek.
#ai
#ai
ANI RAZU przez te lata nie zdażyło mi się zaparkować w taki sposób jak na zdjęciu. Ani razu nie zdarzyło mi się zastawić chodnika, stanąć na trawie, na ścieżce rowerowej, na miejscu dla niepełnosprawnych czy dla rodzin (zanim mi się dzieci urodziły). I piszę to z pełnym przekonaniem, bo nawet by mi do głowy nie przeszło odwalenie czegoś takiego.
Nie mam problemu z krążeniem kilkanaście minut po okolicy w poszukiwaniu legalnego miejsca, nie mam problemu z przejściem kilka minut jak takowego nie znajdę pod drzwiami.
Czy ja jestem jakiś ewenementem? Patrzę na te filmy w necie, patrzę na swoję okolice i mam wrażenie, że każdy ma w dupie przepisy, pieszych, infrastrukturę i zostawia auto gdzie chce, gdzie wygodnie.
Wydaje mi się, że z roku na rok robi się co raz większa samowolka na naszych drogach i przeświadczenie, że przepisy to jedynie zbiór sugestii dotyczących jazdy.
#polskiedrogi #kierowcy #samochody #gownowpis #zalesie #samochodoza #polscykierowcy
@Wormditt: Masz rację. Przyzwoitość nie jest wymagana prawem.
@ATAT-2: inna sprawa że jeśli musisz krążyć kilkanaście minut po okolicy by znaleźć miejsce do zaparkowania jednego auta to znaczy że infrastruktura jest kompletnie s---------a xD
@Xuzoun: Czyli wychodzisz z założenia, że infrastruktura 'nie jest s---------a' tylko wtedy jak każdy może zaparkować pod drzwiami, nawet w centrum dużego miasta czy pod obiektami z dużym natężeniem ruchu?
@ATAT-2: no tak, bo mamy tylko same skrajności - albo pod drzwiami albo wcale ¯\(ツ)/¯
Maksymalnie 500 metrów od miejsca docelowego
Wpojone od dzieciństwa przez starych i tyle.
Cała filozofia.
W centrum Warszawy masz w c--j miejsc parkingowych. Absolutnie zawsze zaparkujesz. Tylko wiesz co? Musisz za to zapłacić parę złotych. Albo na parkingu miastowym albo w jakimś biurowcu.
Myślisz że ludzi którzy zawalają chodniki swoimi lexusami, bejcami itd nie stać na to? Stać. Tylko są burakami i skapcami. Tyle. Jak się chce to naprawdę nie ma problemów z parkowaniem.
Czyli co miasto ma robić darmowe parkingi w centrum bo inaczej Janusze z merola będzie niszczyć chodniki? xD
To Janusz jesy problemem a nie miasto.
Ale fikołek XD
@ATAT-2: nie, nie jesteś ewenementem. Niestety mała grupa ludzi bez empatii zatruwa życie reszcie.
Większość obywateli jest za zaostrzeniem przepisów i kar za takie wykroczenia.
Dla mnie problemem nie jest niska wysokość kar, tylko totalny brak ich egzekucji. Możesz parkować gdzie chcesz i jak chcesz i dopiero jak ktoś Cię zgłosi i miną 3 miesiące, to może dostaniesz mandat. Zwyczajnie nie opłaca się przestrzegać przepisów
Z drugiej strony nie ma się co porównywać do gorszych, ale we