Aktywne Wpisy
WielkiNos +598
Kobiety kiedyś rodziły dzieci i ogarniały rodzinę, teraz się ośmieszają publikowaniem takich bredni.
#bekaztwitterowychjulek #p0lka #niebieskiepaski
#bekaztwitterowychjulek #p0lka #niebieskiepaski
L24D +34
ANI RAZU przez te lata nie zdażyło mi się zaparkować w taki sposób jak na zdjęciu. Ani razu nie zdarzyło mi się zastawić chodnika, stanąć na trawie, na ścieżce rowerowej, na miejscu dla niepełnosprawnych czy dla rodzin (zanim mi się dzieci urodziły). I piszę to z pełnym przekonaniem, bo nawet by mi do głowy nie przeszło odwalenie czegoś takiego.
Nie mam problemu z krążeniem kilkanaście minut po okolicy w poszukiwaniu legalnego miejsca, nie mam problemu z przejściem kilka minut jak takowego nie znajdę pod drzwiami.
Czy ja jestem jakiś ewenementem? Patrzę na te filmy w necie, patrzę na swoję okolice i mam wrażenie, że każdy ma w dupie przepisy, pieszych, infrastrukturę i zostawia auto gdzie chce, gdzie wygodnie.
Wydaje mi się, że z roku na rok robi się co raz większa samowolka na naszych drogach i przeświadczenie, że przepisy to jedynie zbiór sugestii dotyczących jazdy.
#polskiedrogi #kierowcy #samochody #gownowpis #zalesie #samochodoza #polscykierowcy
@ATAT-2: +1 byczq, niestety część osób myśli, że są najważniejsi na swiecie i mają innych w dupie (a zazwyczaj są zwykłymi %@#$), bo ich mama nie nauczyła jak żyć w społeczeństwie z innymi, normalnymi ludźmi. Więc i parkować muszą tak, żeby to oni mieli
@ATAT-2: raczej jesteś w większości, ale tej prawidłowo parkującej większości po prostu nie widać. Jesteśmy dużym społeczeństwem, egoistów nie brakuje, a są bardzo widoczni.
@ATAT-2: nie wydaje mi się, żeby się pogarszało. Tak było, jest i będzie.
@PodniebnyMurzyn: ja jestem niemal pewny, że jest inaczej - ich właśnie mama nauczyła, że tak należy radzić sobie w życiu i dlatego oni tak postępują.
Co jakiś czas tam przyjeżdżam, jak widzę że wszystkie wyznaczone miejsca parkingowe są zajęte to jadę dalej. Nigdy by mi do głowy nie przyszło żeby zaparkować tak jak te istoty bez krzty inteligencji.
Tak jak zauważyłeś, nie jest problemem brak miejsc parkingowych, tylko to, że czasem trzeba z nich przejść 100 czy 200m lub za nie zapłacić.
@Argonzz: No właśnie kurde nie.
Miejsca są tylko kierowcy oczekują, że będą pod samym wejściem do sklepu czy urzędu. Jak nie - uzurpują sobie prawo do parkowania gdziekolwiek bo 'No a gdzie mam parkować'?
Nie jest problemem brak miejsc tylko wygodne wymówki, że niby takowych nie ma
@ATAT-2:
potem pojedzie 2latek na hulajnodze, ktos na wózku inwalidzkim, porysuje samochod i kogo wina bedzie.... wiadomo ¯\(ツ)/¯
@ATAT-2: Mamy takie czasy że w każdym większym mieście są problemy z parkowaniem ale mam wrażenie że to Warszawa jest jakimś ewenementem. Nigdzie indziej w kraju nie znajdziesz takiego skupiska buractwa, braku poszanowania otoczenia i innych ludzi
@ATAT-2: Pewnie masz podobnie jak u mnie w mieście. Jak ktoś źle zaparkował na tyle że będzie odholowany albo z blokadą
@ATAT-2: Samowolka, to była zawsze. Po prostu samochodów jest znacznie więcej, a do tego fala dezurbanizacji i rozrastających się przedmieść nie pomogła.
@ATAT-2: Jeśli chodzi o parkowanie na chodnikach, to dla kontrastu polecam fotki centrum Warszawy z lat 90, szczególnie pierwszej połowy. Np tutaj od około 5:50 pięknie widać całe centrum z hotelu Forum i ilość poparkowanych aut:
https://youtu.be/fkX14VABP8Q?si=TLNhsdAT0OLOPLQ-&t=348
Swoją drogą gdzie się podziały te wszystkie samochody? Gdzie teraz parkują? Korki większe to samochodów jakby
@ATAT-2: nie ma czegoś takiego w przepisach, na takich możesz parkować bez konsekwencji ( ͡° ͜ʖ ͡°)