Wpis z mikrobloga

@Minieri: piękna, składna akcja - kwintesencja piłki nożnej.

Nie wiem czy też tak macie, ale na treningach takie rzeczy zdarzają mi się dość często, q jestem totalnym amatorem, trenuję od roku, a z kumplem potrafimy stworzyć takie akcje i gdzieś co dwudziesta wyjdzie tak jak chcemy. Na poziomie profesjonalnym myślę, że takie sytuacje powinny zdarzać się regularnie, a od dłuższego czasu mam wrażenie, że wszyscy kalkulują i piłka stała się
  • Odpowiedz
  • 3
@cyconiusz w 4 lidze też paradoksalnie takie sytuacje są częstsze, niż na najwyższym poziomie. Kluczem jest poziom obrońców przeciw którym grasz.
  • Odpowiedz
@Ld93: Oj nie zgodzę się. Takie podanie piętą to killer na obronę. Nie do przewidzenia, rozbija każdą formację. Po prostu rzadko takie piłki wychodzą aż tak idealnie, plus wyjście strzelca w tempo. Obrona nie miała prawa go pilnować, bo Tonali był obrócony tyłem i nikt normalny by nie sądził, że zagra coś takiego.

Swoją drogą, Sandro mimo problemów poza boiskiem może się naprawdę okazać prawdziwym gwiazdorem.
  • Odpowiedz
  • 0
@jamtojest2 chodziło mi ogólnie o finezyjne akcje a nie o to konkretnie zagranie. Przy słabszej obronie możesz sobie na więcej pozwolić i często niższe ligi dzięki temu mają bardziej widowiskowe akcje. Jeżeli chodzi o tę konkretną jak najbardziej masz rację.
  • Odpowiedz