Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Dzień dobry Pany i Prole,

muszę się was o coś zapytać, bo ktoś mnie ostro w konia robi. Obecnie pracuję przez firmę outsourcingową na umowie o pracę.

Pragnę złożyć wypowiedzenie lecz ktoś z mojego grona powiedział, że w tym wypadku kontraktornia będzie mogła mi wlepić karę oraz policzyć poniesione straty z powodu wypowiedzenia i ewentualnego bałaganu po stronie klienta. Moim zdaniem ta osoba pomyliła się z b2b.

Wcześniej pracowałem na zleceniówce lecz potem firma dała mi UoP - przestałem być studentem oraz wykonywane obowiązki nie miały podstaw do kontynuowania współpracy na zleceniówce bo to po prostu był tańszy uop.

Czy osoba, która mi to powiedziała się myli?

#hr #humanresources #pracbaza #prawo #praca #pytanie #kiciochpyta #pytaniedoeksperta #przepisy #prawnik #pracait #prawopracy

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: robią Cie w wała, na nic się nie zgadzaj, żadnej kary Ci nie mogą wlepić, a już na pewno nie za wypowiedzenie. Bałagan u klienta to jest ich problem (chyba, że podpisałeś jakiś kwit na kary to troche inna sprawa). Wręczaj wypowiedzenie i elo
  • Odpowiedz
@muguet Lol, umowy o prace są regulowane prawem pracy i żaden Janusz nie może tam wpisać takich p-----l. Tzn może , bo papier wszystko zniesie ale może się tym papierem później najwyżej podetrzec
  • Odpowiedz
@fiir Nie zrozumiałeś, co miałam na myśli. Jeśli ma wątpliwości w jaki sposób może wypowiedzieć umowę, którą zawarł, to niech przeczyta jej zapisy, zamiast pytać kolegów.
  • Odpowiedz