Wpis z mikrobloga

Jak to jest, że tylu ludzi w IT spędza urlop dosłownie siedząc w domu i grając w gry? xD w sensie, niech każdy żyje jak chce, ale ja jak już mam ten urlop to wykorzystuje go po to by się wyrwać z domu i od kompa zupełnie. A już na pewno przy bezpłatnym urlopie na B2B, jak mam cały dzień piwniczyć to już wolę pracować i zarabiać. Abstrakcją jest dla mnie, że ludziom się tak chce #programista15k #pracait #pracbaza #podroze #gry
  • 27
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kawalerka15k mnie na przykład zwiedzanie, czy jakiś dłuższy wyjazd gdzieś męczy. Tak samo siedzenie na plaży. Jak mam urlop to pójdę na basen, rower na 2-3h dziennie a potem po prostu odpoczywam i też gram dużo jak twoi koledzy z pracy. Jednych będzie męczyć granie i siedzenie przed kompem, dla drugich męczarnią będzie siedzenie na plaży albo chodzenie po górach. Urlop jest od tego żeby wypocząć i niech każdy wypoczywa jak
  • Odpowiedz
Ja to bym w sumie z chęcią tak spędził tydzień no ale p0lactwo nie akceptuje tego, ze ktoś spędza inaczek urlop niż remont/działka/podróże
  • Odpowiedz
@kawalerka15k: Ale tak calkiem serio to do IT ida ludzie co jednak sie wciagneli w komputery, czesto zaczynalo sie od tego ze grali duzo na kompie, przyszedl czas na studia to co wybrac? Bilogię? Dziennikarstwo? No jak chca zniszczyc sobie zycie wybierajac cos co ich nie interesuje to moze, ale zazwyczaj tacy ludzie ida w IT. Naturalna sprawa.
  • Odpowiedz
  • 0
@kawalerka15k: jeśli masz takie zajebiste ognisko domowe, że jedyne o czym myślisz jak masz urlop to żeby stamtąd uciekać to może sam się zastanów nad sobą. Bo może jest tak, że to oni są normalni, a ty jakiś dziwny :p
  • Odpowiedz